Giner: “Em sorprén la poca sensibilitat de Ribó”

València Noticies | Redaccio.- El portaveu de Ciutadans en l’Ajuntament de València, Fernando Giner, s’ha sorprés de la falta de compromís amb les persones que ha demostrat l’alcalde de València, Joan Ribó. “Ribó ha mostrat molt poca sensibilitat social i seguix sense un pla per a les famílies en situació il·legal en el Cabanyal. El seu pla de xoc d’emergència social està incomplit i part d’ell ho ha fet a instàncies de Ciutadans”, ha comentat Giner.Fernando Giner.

Respecte a les vivendes ocupades en el Cabanyal, Fernando Giner ha recordat que durant l’aprovació del pla del Cabanyal en el ple de desembre ja va avisar d’esta situació, El líder de C’s va puntualitzar llavors que “l’ocupació il·legal de vivenda amb enganxalls irregulars de llum i d’aigua és un tema molt important i de molt difícil solució des d’un punt de vista social, humà, en el sentit més ampli del terme”. Per això, al desembre va lamentar que en les propostes no s’inclogueren solucions respecte d’això ja que “seguixen sense saber què fer amb les famílies que viuen en situació il·legal”.

Passat més de set mesos des d’eixe avís, Giner ha dit: “Ja avisem que si no s’aplica una solució global al tema de la vivenda, la recuperació del Cabanyal no serà possible”.

A més de la situació de les vivendes del Cabanyal, Giner s’ha sorprés per la falta d’intensitat de Ribó en polítiques socials: “S’han dedicat a reaccionar a propostes de Ciutadans. Li vam haver de recordar la seua mesura estrela de construcció de vivendes amb 1,2 milions d’euros perquè se’ls havia oblidat. Només van iniciar els tràmits després de la denúncia de Ciutadans que no havien fet res amb esta partida. A més, van prometre garantir els subministraments bàsics a tota la població i ell únic garantit és l’aigua perquè Ciutadans ho va proposar”.

El líder de C’s ha assegurat: “Crida l’atenció que la promesa del tripartit d’atendre a les persones s’ha convertit en imposicions i falta de planificació on el punt de vista humà i social no apareix. Ho hem vist en el Banc d’Aliments, on la prioritat de Ribó ha sigut exercir el control en compte de prioritzar l’emergència social”.

Per a concloure, Giner ha recordat: “El seu pla de xoc per als primers 100 dies, i portem 15 mesos, incloïa la renda mínima municipal, una garantia d’alimentació correcta per a tots els xiquets i xiquetes o la creació de fons local contra l’exclusió social i la pobresa. S’acorda Ribó d’alguna d’estes mesures?”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.