Giner: “La mala gestió de Ribó deixa els valencians sense 37,3 milions d’inversions”

València Notícies | Redacció.- El portaveu de Ciutadans en l’Ajuntament de València, Fernando Giner, ha censurat l’alcalde de València, Joan Ribó, perquè 2016 acabarà amb 37,3 milions d’inversions no es van a executar durant este exercici. Segons certifica l’estat d’execució de gastos a 30 d’octubre, dins del capítol 6 d’inversions hi ha 37.345.677,12 euros sense autoritzar quan la data límit perquè s’hagueren autoritzat les inversions va finalitzar el 21 d’octubre. “La mala gestió de Ribó deixa els valencians sense 37,3 milions d’inversions. No comprenem que estiguem demanant inversions al Govern d’Espanya mentres no s’executen les inversions de l’Ajuntament”, ha dit Giner.

L’estat d’execució de gastos de l’Ajuntament de València a 30 d’octubre assenyala que hi ha 128.954.799,33 euros previstos per a inversions però només s’han autoritzat 91.609.122,21, equivalents al 71% del total. “Quasi el 30% de les inversions està sense executar i ja no es realitzaran amb el pressupost d’enguany. Açò demostra que Ribó no sap gestionar, és un exemple d’ineficàcia”.fernando-giner

Entre les partides d’inversions que es van a quedar sense realitzar enguany destaquen els 2,42 milions en obres d’urbanització en barris, 1,74 milions en remodelació de jardins i els 663.000 euros de clavegueram. A més, s’han deixat d’invertir 540.000 euros per a la construcció de camp de futbol de Malilla, 428.000 euros en equipament de museus, 363.000 euros en equipaments de policia local, 241.000 euros per al setrill de Marxalenes, 180.000 euros del portal de transparència, 58.000 per a reparació de biblioteques i 17.000 en reformes d’edificis de educació.

A més, la principal promesa de Ribó en els pressupostos respecte a la vivenda social “seguix sense executar-se”, hi ha assenyalat Giner. “Van prometre 1,2 milions d’euros per a la construcció de vivendes. Van reconvertir la seua promesa en compra de vivendes per a lloguer social i a 30 d’octubre el gasto abonat en esta mesura estrela és de zero euros”, ha indicat el portaveu de C’s.

En este sentit, Giner ha dit: “Ja avisem que Ribó estava pecant d’irresponsable pel retard en les inversions. La falta de planificació i de coordinació que hem denunciat des de Ciutadans s’ha posat de manifest amb el balanç de l’Ajuntament a 30 d’octubre. La diferència és que ara no sols hi ha una crítica de l’oposició sinó que la falta de gestió s’ha convertit en incompliments de Ribó amb inversions promeses que no es realitzaran”.

Per a concloure, el portaveu de Ciutadans hi ha assenyalat: “Per descomptat que cal demanar més inversions al Govern d’Espanya i la T-2 a la Generalitat, que està format per PSPV i Compromís, igual que l’Ajuntament, però, al mateix temps, cal exigir-li a Ribó que execute el pressupost que té aprovat pel Ple de l’Ajuntament”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.