Giner: “La qüestió del topònim de la ciutat de València és una fase més del pla d’immersió lingüística del tripartit”

València Notícies | Redacció.-  “La qüestió del topònim de la ciutat de València és una fase més del pla d’immersió lingüística del tripartit”, ha declarat el portaveu de C’s, Fernando Giner, en el ple celebrat hui en l’Ajuntament de València.

Durant el debat de la moció sobre el topònim de la ciutat, el portaveu de C’s ha mostrat al secretari de la plena l’acta de 2009, a la que es remunta el tripartit i per la qual es justifica per a canviar el nom de la ciutat.

fernando-giner
image-424329

“Eixa moció de 2009, a la qual es referix el tripartit, no es va presentar, es va retirar i així ho arreplega l’acta”, ha declarat el portaveu de C’s, que ha afegit: “Així i tot el tripartit s’obstina en el canvi de nom de la ciutat. València ha perdut el seu nom en castellà per la ideologia radical de Ribó“.

Durant el debat, Giner ha insistit en el fet que l’Estatut reconeix la realitat sociolingüística de la ciutat: “València ha de tindre el seu nom en les dos llengües”.

En esta línia, el portaveu de C’s ha recordat que “hi ha precedents en la Comunitat Valenciana, com Alacant i Alicante”. “A València hi ha dos llengües cooficials, per tant el nom de la ciutat hauria d’estar en ambdós llengües: valencià i castellà”, ha conclòs Giner.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.