El Govern dóna l’esquena als afectats per les vivendes  de la platja de Nules

 

muletdretpropi
Mulet reitera que les solucions a la regressió marina en el litoral valencià no pot dissenyar-se des d’un despatx “mesetario”.

El portaveu de Compromís en el Senat, Carles Mulet, va presentar al maig passat una pregunta escrita al Govern respecte a la polèmica de la platja de Nules ” Mig centenar de propietaris de cases en primera línia de la platja de Nules han exigit aquest matí que els habitatges siguen declarats Bé d’Interès Públic. Una mesura necessària per a poder regularitzar aquests immobles que es troben en zona de Domini Públic Marítim Terrestre.
Una delegació de Nules, formada per propietaris de les cases de primera línia de platja i representants de l’Ajuntament, han acudit aquest matí al Servei Provincial de Costes per a lliurar els expedients per a sol·licitar la declaració de Bé d’Interès Públic. Són més de 50 veïns que han arribat a la capital de la Plana amb autobús per a exigir al Costas una solució per a legalitzar els seus habitatges. Per açò es pregunta Quines mesures va a adoptar el Govern sobre aquest tema?

La resposta del Govern ha sigut la següent: La situació els habitatges situats en la platja de Nules presenta una problemàtica notable tant des del punt de vista quantitatiu, pel nombre de propietaris als quals afecta, com des del punt de vista qualitatiu, per la disparitat de situacions jurídiques que es donen. El Govern, a través del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, no pot sinó donar-los la tramitació que legalment corresponga a les sol·licituds presentades.

Mulet ha lamentat l’ambigüitat i la falta de compromís de l’executiu ” la pregunta estava destinada al Govern Rajoy, i ho ha respost el nou, però la resposta entenem seria la mateixa; les lleis les fan i les canvien el legislatiu d’acord als impulsos de la realitat que fan que aquestes es modifiquen, i l’executiu sempre té marge para dins del ventall de possibilitats que deixa la legalitat, aplicar les mesures menys nocives per a l’interès general. El problema de la legislació costanera són les polítiques dibuixades amb traç gruixut des d’un despatx de la Meseta que desconeix la realitat de la nostra litoral; una platja que ha anat retrocedint pels abusos d’uns altres, i unes línies de partió que han anat canviant sense criteri moltes vegades; per a fer veure que s’actua contra els abusos urbanístics que sí s’han produït en altres parts, s’acaba afectant, sota directrius generals, contra la gent que ha construït dins de la legalitat del seu temps, gent que ha patit del canvi de criteri i la regressió marina. Per açò, la gent del litoral valencià no pot ser moneda de canvi” 

Mulet ha recordat que la problemàtica de Nules és comuna a molts municipis costaners del País Valencià ” volem una solució assenyada, catalogar els habitatges que es van construir sota la legalitat, cercar una figura de protecció, i regenerar les platges, i que es paren les noves agressions cap al litoral; el que destrossa una platja no és una caseta de pescadors de fa 60 anys, són els grans “pelotazos” urbanístics aprovats la dècada passada”

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.