Gran triomf valencià en els XIX Premis Max

València Noticies | Redacció.- En la XIX edició dels Premis Max que organitza i entrega la Fundació SGAE i que es va celebrar el dilluns pasat al Teatre Circ Price de Madrid, les candidatures valencianes van obtindre un total de nou guardons.

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, i el director general de l’Institut Valencià de la Cultura, Abel Guarinos, van assistir a l’acte i van tindre l’oportunitat de compartir la nit amb els premiats i felicitar-los personalment, a més de conversar i intercanviar impressions amb tots els nominats.

Els guardons obtinguts per les candidatures valencianes han sigut: Millor Espectacle Musical per a “L’aneguet lleig” d’Albena Producciones, SL, i Escalante Centre Teatral (Diputació de València); Millor Espectacle Infantil o Familiar “Pinoxxio” de la companyia Ananda Dansa; Millor Autoria Revelació per a Víctor Sánchez Rodríguez pel seu text “Nosotros no nos mataremos con pistolas”; Millor Composició Musical per a espectacle escènic per a Pep Llopis per “Pinoxxio”; Millor Coreografia per a Rosángeles Valls i Toni Aparisi per “Pinoxxio”; Millor Disseny de Vestuari per a Pascual Peris per “Pinoxxio”; Millor Ballarina Principal per a Ana Luján per “Pinoxxio”; Millor Ballarí Principal per a Toni Aparisi per “Pinoxxio” i Millor Elenc o Intèrpret Solista de Dansa per a Paloma Calderón, Sara Canet, Ester Garijo, Miguel Machado i Cristina Maestre per “Pinoxxio”.

Premios Max.
image-361126

“L’aneguet lleig”, que ha obtingut el premi al Millor Espectacle Musical, és una producció d’Albena, companyia amb una llarga i reeixida trajectòria en col·laboració amb el Centre Teatral Escalante, especialitzat en teatre infantil que al llarg de la seua trajectòria ha acostat el teatre a diverses generacions de xiquets i xiquetes valencians.

Ananda Dansa és una companyia amb una llarga trajectòria que inclou la producció de més de 25 espectacles i que entre altres guardons ha sigut Premi Nacional de Dansa l’any 2006.

“Pinoxxio”, l’espectacle pel qual aquesta companyia ha rebut set premis en aquesta edició dels Max, entre aquests el de Millor Espectacle Infantil o Familiar, és una versió lliure del conte de Carlo Collodi, en la qual Ananda Dansa ha treballat amb els seus col·laboradors habituals que també han vist reconegut el seu treball amb els premis a la Millor Composició Musical, Millor Coreografia, Millor Disseny de Vestuari, Millor Ballarina Principal, Millor Ballarí Principal i Millor Elenc o Intèrpret Solista de Dansa.

El premi a Víctor Sánchez Rodríguez per la seua obra “Nosotros no nos mataremos con pistolas” suposa el reconeixement a les noves veus del teatre valencià, la seua obra tracta del desencant, del dubte davant del futur d’una generació, nascuda en els huitanta, que no tenen gens clar què serà d’ells però que volen fer-se sentir.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.