Interior activa l’oficina de DNI d’Alcanyís però segueix marginant la de Vinaròs segons denuncia Compromís

img_1195
image-438214
El senador Jordi Navarrete recorda la demanda social existent i les grans cues que es succeeixen mensualment per a l’obtenció d’aquests documents obligatoris

El senador de Compromís, Jordi Navarrete, ha denunciat que l’Oficina Administrativa del DNI i d’Estrangeria de Vinaròs segueix quedant marginada en l’acció administrativa del Ministeri d’Interior. “Així es desprèn de la lectura que fem després de conèixer que els responsables de Personal del Ministeri han convocat tres llocs de treball per a ser ocupades de forma temporal amb caràcter voluntari a la Unitat d’Estrangeria i Documentació d’Alcanyís (Terol). Però observem com malgrat les cues de més de 1.000 persones entre Benicarló i Vinaròs, una comarca que supera les 100.000 persones, segueixen sense un servei setmanal de dilluns a divendres i no es convoquen places de treball per a aquesta oficina, que ja compta amb un local cedit a Vinaròs“, ha assenyalat Navarrete.

El passat divendres 2 acabava el termini perquè els funcionaris interessats presentaren les seues sollicituds a cobrir de forma voluntària aquests tres llocs vacants sense dret a dietes. “D’acord amb els termes en què s’expressa la comunicació que s’ha posat en coneixement dels potencials funcionaris interessats en aquestes places, observem com la qüestió econòmica pot estar darrere bé de la manca d’agents o que estiguen incentivats a cobrir unes places en zones perifèriques de l’autonomia i allunyades de les capitals administratives, ja que remarquen que no comptaran amb dret a dietes i que renuncien de manera expressa a qualsevol indemnització que els puga correspondre, quelcom sorprenent“, afegeix.

El senador per Castelló ha recordat que, a més d’Alcanyís que compta amb 16.000 habitants, “hi ha altres exemples com Lugones, Roquetas de Mar, Zafra o Tuineje, d’oficines que funcionen correctament, amb reforços o desplaçaments d’equips de DNI mòbil des d’altres oficines grans, encara que tan sols de la Vinaròs, on l’equip està creat, funciona amb anormalitat, sense presència continuada de treballadors fixos del cos de funcionaris i sense evidències clares de la intenció de posar-lo en funcionament a curt termini“, ha denunciat Navarrete.

La coalició ha presentat diverses iniciatives i desenes de preguntes al respecte. Els senadors de Compromís han denunciat que la situació de “descontrol” i falta de mesures en aquestes oficines, que expedeixen documents obligatoris, no és pròpia del cas del Maestrat. Segons han denunciat sindicats com CSIF o el SUP (Sindicat Unificat de Policies) tal deficiència es deu a la falta d’agents.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.