Inversió de més d’un milió d’euros per a trobar una solució ecològica a la palla de l’arrós

València Notícies | Redacció.- El regidor de Devesa-Albufera, Sergi Campillo, ha mostrat este matí la seua satisfacció per la concessió d’un projecte LIFE de la Unió Europea a una iniciativa que té com a objectiu desenvolupar nous mètodes i pràctiques innovadores per a dotar de valor econòmic la palla d’arròs, de forma que tinga una utilitat posterior i els llauradors del Parc Natural de l’Albufera puguen vendre-la a tercer i, evitar així, la seua crema o la seua descomposició.

Este “interessant i complet” projecte estudiarà concretament com convertir la palla de l’arròs –conjuntament amb la pell de les taronges- en un nou aliment ecològic per a la ramaderia, que siga competitiu en el mercat.Sergi Campillo.

Tal i com ha explicat el regidor Campillo, “des del Govern de la Nau treballem de forma constant per trobar la viabilitat tècnica i econòmica en la gestió de la palla de l’arròs de l’Albufera i en la búsqueda activa de solucions innovadores. En este cas concret, en la  producció d’un aliment animal. L’aposta per la sostenibilitat de l’Albufera i per la seua diversitat mediambiental és una de les prioritats del nostre Ajuntament”.

El projecte, que compta amb una part d’intervenció municipal, està coordinat per la Unió de Llauradors i Ramaders del País València i, a banda del consistori liderat per l’alcalde Joan Ribó, també compta amb la participació de l’Ajuntament de la Vall d’Uixó (interessats en la part de la pell de la taronja), la Universitat Politècnica de València, Airatec SL, la Unió de Productors de Cabrum (Uniproca), la fundació Low Carbó Economy i Àrea Europa (Itàlia).

L’Ajuntament de València participa en l’aportació la palla de l’arròs, en la posada en marxa la web del projecte LIFE, així com la gestió de les xarxes socials del mateix.

Per la seua banda, la regidora de Pobles de València, Agricultura i Horta, Consol Castillo, ha manifestat que “des de l’Ajuntament pensem que s’ha de caminar cap a projectes que dinamitzen l’agricultura de la nostra ciutat i exploren tots els  camps econòmics alternatius possibles, per això estem molt satisfets d’este nou projecte LIFE i de tots els que continuaran arribant, de ben segur, en el futur”.

El projecte compta amb un pressupost total de 1.166.939 euros, dels quals Europa contribueix amb 700.161 euros i l’Ajuntament de València amb 106.324 euros. Es tracta d’una iniciativa de caràcter publico-privada.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.