Joan Gregori: “Estem vivint un moment històric en la música en valencià, malgrat algunes institucions publiques”

Hui s’ha presentat en roda de premsa el Cicle Vam! en Espai Rambleta, un nou cicle musical destinat a difondre el treball dels artistes més destacats del panorama valencià que començarà este divendres 28 de febrer amb l’actuació de Pep ‘Botifarra’ A Banda i Ovidi Twins. La roda de premsa ha comptat amb la participació de Gemma Sastre, directora d’Espai Rambleta; Joan Gregori María, President i secretari de la Valencian Music Association (VAM); Luis Oscar García, President del VAM; Feliu Ventura, cantant; i Javier Pomar, màrqueting Cervezas Ambar.

Pepe_botifarra
image-121270
Es tracta d’una sèrie de concerts organitzats per la Valencian Music Association, col·lectiu format per cinc empreses valencianes de management i producción musical (LaCasaCalba, MésdeMil, Metrònom, Pro21cultural i Suport Produccions), que es va crear per a donar visibilitat als artistes valencians. El cicle compta amb el suport de l’empresa de Cervezas Ambar. “Estem vivint un moment històric en la música en valencià, a pesar de les institucions públiques. Però que gràcies a les empreses privades i als gestors independents està experimentant una nova efervescència”, afirma Joan Gregori.

Pep Gimeno ‘Botifarra’ (amb la banda de Canals) + Ovidi Twins. Divendres, 28 febrer

El cicle començarà amb el gran protagonista de la música tradicional valenciana, Pep Gimeno ‘Botifarra’ el qual, acompanyat del seu grup habitual i de la Banda Municipal de Canals, presentarà l’espectacle ‘Botifarra a banda’ amb què està arrassant en la Comunitat Valenciana.

‘Botifarra’ compartirà escenari amb els Ovidi Twins, un grup que fusiona estils tan diversos com la cançó d’autor, el reggae, el punk i el cabaret i que acaba de publicar el seu tercer disc, un treball carregat d’humor i surrealisme dedicat als animals que ens envolten i als que habiten al nostre interior.

“El Cicle Vam és una aparador de noves propostes musicals de qualitat que esperem que qualle en Espai Rambleta, centre cultural referent de la cultura actual” declara Luis Oscar García. Per la seua banda, Javier Pomar ha declarat “Cervezas Ambar i Espai Rambleta aposten conjuntament en este cicle per la música en valencià”.

Feliu Ventura, 20 anys. Divendres 25 d’abril

La segona entrega del cicle correrà a càrrec d’un altre xativí: Feliu Ventura, un artista que ha complit 20 anys de carrera musical i que, per a celebrar-ho, ha publicat un disc de versions, cançons i homenatges als artistes que han marcat la seua trajectòria.

Aquest treball porta el nom de ‘Referents’ i serà presentat de manera exclusiva en este concert a La Rambleta amb una banda de músics creada per a l’ocasió i amb la participació d’alguns artistes que han acompanyat a Ventura tots aquestos anys.

Òscar Briz + Clara Andrés. Divendres 23 de maig

El darrer concert de la primera entrega d’aquest cicle també estarà protagonitzat per Òscar Briz i Clara Andrés, dos cantautors que vindran a presentar els seus nous treballs discogràfics.

Són les primeres entregues d’un cicle que continuarà després de l’estiu amb noves propostes que pretenen establir un itinerari musical i destacar el bon estat de salut que travessa la música valenciana.

Entrades a la venda. 10 euros (Abonament, 22 euros). El preu es de 10 euros per concert. Es pot comprar també un abonament per als tres concerts que costa 22 euros.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.