Joan Ribó, Joan Calabuig i Jordi Peris han assegurat hui conjuntament la seua voluntat de “donar un gir social a la ciutat”.

El Consell Social rebrà les principals línies dels pressupostos de l’Equip de Govern el pròxim dimarts a les 18 horas

L’alcalde de València, Joan Ribó, el primer tinent d’alcalde, Joan Calabuig, i el segon tinent d’alcalde, Jordi Peris, han comparegut hui junts davant els mitjans de comunicació per a garantir la “unitat de criteris, principis i objectius” de cara a l’elaboració dels Pressupostos Municipals per al pròxim exercici 2016.

“Aquells que confonen els desitjos amb la realitat, han de saber que este és un Govern molt sòlid perquè estem totalment d’acord en els principis i en el funcionament diari”. Així s’ha manifestat hui l’alcalde, Joan Ribó, qui ha explicat que el Govern Local ha estat immers en la negociació i elaboració de la proposta de Pressupostos Municipals per a 2016, que seran aprovats de manera inicial pel Ple de l’Ajuntament el pròxim 20 de novembre, i de manera definitiva (una vegada exposats al públic i analitzades les esmenes que es puguen presentar), el 23 de desembre.

Ribó, acompanyat pels tinents d’alcalde Joan Calabuig i Jordi Peris, ha explicat que l’elaboració dels pressupostos arranca de les previsions d’ingressos, i el Govern de l’Estat (la participació del qual és fonamental) no ha aprovat les seues previsions fins fa pocs dies. “A partir d’això es fa la previsió de gastos –ha recordat l’alcalde- però amb el condicionant que el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, ha prohibit tindre dèficit, és a dir, que no podem gastar més del que ingressem. Però això està prohibit per als municipis, no per al propi Estat, que sí pot incrementar el seu dèficit…”. I a més, en el cas de l’Ajuntament de València també està prohibida la possibilitat d’incrementar l’endeutament “com a conseqüència dels nivells en els quals estem. En arribar a l’Ajuntament teníem un nivell del 93,5% (corresponent a 2015), que rebaixarem –ha denunciat Ribó- però que ens impedeix accedir a més recursos”.

El primer edil ha definit les tres potes de la qüestió: recursos limitats, que els servicis en funcionament no poden ser desabastits, “i alhora –ha subratllat- que els grups que integrem l’Equip de Govern tenim una voluntat molt diferenciada respecte al partit que estava governant fins ara”. “Volem avançar molt en temes socials, ensenyament, servicis socials, vivenda, foment de l’ocupació, transparència, participació…”, ha explicat, i ha afirmat que “s’està treballant en el Pressupost baix estes idees, sense desvestir un sant per a vestir-ne un altre”.

UN PROJECTE DE CIUTAT RADICALMENT DIFERENT

L’alcalde ha conclòs afirmant la seua voluntat de “deixar molt clar a la societat valenciana que nosaltres tenim un projecte de ciutat radicalment diferent al que hi havia, però els recursos econòmics que disposem no són els que voldríem, perquè estem limitats pels “corsés” Montoro”.

En semblants termes s’ha manifestat el primer tinent d’alcalde i portaveu del Grup Municipal Socialista, Joan Calabuig, qui ha afirmat que “les forces polítiques en el Govern de la ciutat compartim clarament la voluntat que estos Pressupostos suposen un clar gir social”. Calabuig ha avançat a més que durant la pròxima anualitat “hi haurà més recursos per a poder invertir, i açò serà possible perquè s’han fet bé les renegociacions amb els bancs, i s’ha prioritzat l’ocupació, la inversió i les persones enfront de la pressa excessiva que tenia el PP per retornar els diners als bancs, que no en feia tanta falta”.

Joan Calabuig ha conclòs la seua intervenció assegurant que els integrants del Govern Local “compartim una filosofia i uns principis, i nosaltres assegurem des de la nostra maduresa com a força política amb vocació de Govern, l’estabilitat, la governabilitat i l’acord”.

Finalment, el segon tinent d’alcalde i portaveu de València en Comú, Jordi Peris, ha explicat que el seu plantejament respecte a votacions pressupostàries que ja s’estan realitzant (per exemple en la Junta Central Fallera o en la Fundació Esportiva Municipal, en les quals el seu representant va optar per l’abstenció) “cal llegir-ho en termes de temps, i d’estar treballant en l’elaboració de Pressupostos”. “Però les línies i les prioritats polítiques d’este Govern –ha afegit- són absolutament compartides pels tres partits que l’integrem. I una d’eixes línies és l’accent social que volem que tinga el Pressupost Municipal de l’any que ve”.

L’acte per a la premsa ha conclòs amb les paraules de l’alcalde Ribó, qui ha lamentat a més la falta de personal d’alguns servicis, que ha redundat en l’estat d’elaboració dels Pressupostos. “En els últims 4 anys s’han perdut, sobretot per jubilacions, 500 llocs de treball, i hi ha Servicis Municipals quasi sense personal”, ha lamentat.

També ha denunciat l’alcalde les limitacions per a recórrer a préstecs. “No és que no vulguem, és que no ens autoritzen”, ha lamentat, i ha citat com a exemple “un préstec de 4,2 milions que volíem sol·licitar a l’IDAE (Institut per a la Diversificació i l’Estalvi de l’Energia) per a reformar tot el sistema d’il·luminació pública de la nostra ciutat”. “València és, juntament amb de Doha (Qatar) i Los Angeles (EUA), les tres ciutats amb més contaminació lumínica del món –ha explicat- i volíem solucionar-ho i, alhora, reduir la factura elèctrica, perquè la inversió seria amortitzada en només dos anys. Però no ens han autoritzat”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.