Joan Ribó lamenta que el PP no siga capça de abordar i netejar la seua pròpia corrupció

València Noticies | Redacció.- L’alcalde de València, Joan Ribó, ha lamentat hui “que el Partit Popular no és capaç de fer neteja ni d’abordar el tema de la corrupció d’una manera clara”. Així mateix, ha reflexionat sobre “la poca autonomia del PP a la Comunitat Valenciana”, i ha assegurat que la decisió dels regidors del Partit Popular, que mantindran la seua acta de regidor a pesar d’haver sigut suspesos cautelarment de militància per la seua presumpta relació amb els delictes investigats en el denominat cas Taula, “constata que tot seguix igual”.

“Amb esta manera d’arreglar-se internament del Partit Popular tot continua igual a l’Ajuntament de València, que ha sigut el damnificat”, ha reiterat Joan Ribó en acabar la reunió de la Junta de Portaveus. L’alcalde ha explicat que l’Ajuntament no ha rebut comunicació oficial i que, després de saber-ho pels mitjans de comunicació, ha parlat amb el portaveu popular, Alfonso Novo, sobre la situació. “Jo li he dit el que ja se sap”, ha aclarit, “que quan l’Ajuntament tinga la notificació oficial dels assessors investigats seran cessats de sou i ocupació, però que els regidors són competència electoral i del partit”.

Junta de Portavoces en el Ayuntamiento.
image-347121

Joan Ribó també ha parlat de la presidenta del Partit Popular a la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, “a qui ha desautoritzat el seu partit”, i ha subratllat “que hauria de complir el seu compromís; en cas contrari, demostra que no té autoritat ni poder de decisió”.

“Els valencians necessitem que els problemes de corrupció es netegen i amb esta actuació no s’han netejat ni els vidres de l’edifici”, ha conclòs Joan Ribó que, davant de les preguntes dels periodistes, ha al·ludit a Rita Barberá amb un gest d’estranyesa: “És cert que no està sent investigada per la seua condició d’aforada, però també és evident que ací passen més coses que es podrien entendre desxifrant els missatges de text i whatsapps que s’han fet públics”.

En la mateixa línia s’ha manifestat el tinent d’alcalde i portaveu del Grup Municipal Socialista, Joan Calabuig, que ha considerat que la decisió del Partit Popular “pretén distraure l’atenció i protegir Rita Barberá, que era qui liderava els qui ara estan en procés d’investigació”.

D’altra banda, Joan Calabuig ha lamentat el greu dany que el PP està provocant al prestigi i reputació de València, que mereix tancar el capítol de la corrupció i ser reconeguda com una ciutat innovadora i emprenedora.

Per la seua banda, el segon tinent d’alcalde i portaveu del Grup València en Comú, Jordi Peris, ha qualificat la decisió d’insuficient, i demostra que el PP no està a l’altura de les circumstàncies atesa la gravetat de les acusacions, que mereixen respostes més contundents”.

El portaveu del Grup Municipal Ciutadans, Fernando Giner, ha demanat que el PP prenga les mesures oportunes per a regenerar l’Ajuntament de València.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.