Joan Ribó: “València no es ven. No vull que la Marina del port sigui Las Vegas”

Recreacio-construir-ARC-Resorts-Valencia_1340876072_28242963_260x366
image-350871
L’alcalde de València, Joan Ribó, ha afirmat aquest dimecres que no vol que la Marina Reial del port “sigui Las Vegas” i ha advertit quel’Ajuntament “no balla al són de l’empresa ARC ni de ningú” sinó que “el so que es balla a València és el que es decideix aquí i el de la legislació valenciana, amb els comptes transparents”. “No estem disposats a cedir la capacitat legislativa a ningú. València no es ven”, ha assegurant.

Ribó s’ha expressat en aquests termes en declaracions als mitjans de comunicació en ser preguntat per la decisió del grup inversor ARC Resorts d’ abandonar el pla d’actuació turística que planejava a la zona de la Marina davant “la falta d’interès i els impediments mostrats pels polítics valencians”, així com “la poca capacitat per resoldre i facilitar els tràmits administratius”.

Preguntat pels periodistes sobre “la seva responsabilitat” en l’abandó del projecte que suposava la construcció d’un hotel de sis estelles, Ribó ha assegurat que des de l’Ajuntament dirigeixen un projecte per a la Marina “de cara als barris dels Poblats Marítims, que sigui rendible però que repercuteixi cap a la població”, i ha explicat que el projecte que presentava ARC “pretenia comprar tota la Marina” i tenia “aspectes en negatiu molt clars” per a la ciutat.

Entre aquestes qüestions, Ribó ha destacat que ARC Resorts plantejava “un canvi a nivell legal” perquè el pla pogués incloure un casino i ha precisat que l’Ajuntament va dir que “no” perquè són “molt respectuosos amb la legislació valenciana”.

A més, l’alcalde ha explicat que el projecte pretenia també tancar el carrer Marcos Sopena, que comunica la Comissaria de Policia Local del Cabanyal amb la zona de restaurants de la platja. Ribó ha afirmat que es van negar a això perquè aquest carrer és “fonamental”.

Així mateix, l’alcalde ha destacat que la Generalitat Valenciana va informar a l’Ajuntament que l’empresa “ tenia una quantitat de recursos importants que no eren visibles” perquè estaven en les Illes Caiman i altres paradisos fiscals. “No volem treballar amb aquestes condicions”, ha assegurat.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.