Jorge Rodríguez: “La lluita contra la violència masclista serà una de les línies prioritàries d’acció de la nova Diputació”

unnamed-21
image-250558
El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha inaugurat avui al costat de la diputada d’Igualtat, Isabel García, el primer curs contra la violència de gènere engegat per la institució dirigit al personal tècnic i polític dels ajuntaments valencians.

Prop de 60 alcaldes, regidors i tècnics dels consistoris de l’Horta Sud i Oest assisteixen a la presentació del programa formatiu en el Centre Jove de Xirivella.

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha inaugurat aquesta vesprada ajunte la diputada d’Igualtat, Isabel García, el primer curs formatiu dirigit a alcaldes, regidors i personal tècnic dels ajuntaments valencians per a combatre la violència masclista.

En la primera sessió celebrada en el Centre Jove de Xirivella, també ha estat present l’alcalde de la localitat, Michel Montaner, i prop de 60 edils i treballadors dels consistoris locals dels municipis de l’Horta Sud i Oest.

Durant la presentació, el president Rodríguez ha manifestat que “la lluita per la igualtat i contra la violència masclista serà una de les hienes d’acció prioritàries de la nova Diputació de València”.

“El pla d’igualtat que presentem fa unes setmanes ja comença avui a donar els seus fruits ací però acabarà arribant a tots els municipis de la província per a acabar amb aquesta autentica xacra del segle XXI”, ha conclòs el president.

Aquestes jornades que s’emmarquen en el Pla Estratègic contra la Violència de Gènere, engegat el setembre passat per la institució valenciana, tenen com a principal objectiu formar en matèria d’igualtat i prevenir el feminicidio entre els joves i adolescents, al temps en el qual s’incorporen guies i s’informa dels procediments a seguir per a lluitar contra aquesta xacra social.

Durant la trobada, els assistents han conegut els principals problemes que afecten a la població en matèria d’esport, joventut, educació o ocupació de la mà de quatre docents especialitzades en violència masclista.

Elisa Iniesta, Ana Julián, Angoixes Bertomeu i Cristina Llorens han sigut les encarregades d’impartir aquesta primera sessió formativa, que conclourà el pròxim 12 de desembre.

El curs de 60 hores està dividit en tres blocs i es desenvoluparà en mòduls d’inauguració i clausura, combinats amb una formació online.

En paraules de la diputada d’igualtat, Isabel García, “47 dones assassinades és més que suficient perquè les institucions passem a l’acció i el mes important és treballar en la sensibilització i educació en aquest àmbit”.

La diputada ha agregat que el curs inaugurat avui que “és solament el principi. La nostra agenda, que compartirem amb tots els ajuntaments, inclou formació en igualtat, suport als plans en aquest àmbit dels consistoris i programes de coeduación en els centres escolars, entre altres accions”.

Finalment l’alcalde Michel Montaner ha destacat el suport als municipis de la nova Diputació de València, “amb una política que vol posar per sobre de totes les coses a les persones”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.