Jornada de descobriment de l’horta: l’horta i el regadiu

2610-2018-1101180167782062904301– La mancomunitat del Carraixet organitza, dins del Pla de Dinamització i Governaça Turística, unes jornades de descobriment de l’horta

– La jornada dedicada a l’horta i el regadiu ha tractat de potenciar l’horta a través dels seus espais de producció i el concepte de agroturisme.

València, Aquest matí ha tingut lloc la segona jornada de descobriment de l’horta. En aquesta ocasió, el passeig ha portat als visitants a descobrir l’horta i el regadiu. Aquestes jornades han sigut organitzades dins del marc del Pla de Dinamització i Governança Turística de la mancomunitat del Carraixet, que comprèn els municipis de Vinalesa, Foios, Alfara del Patriarca i Bonrepòs i Mirambell. A aquest pla s’han adherit altre, els municipis de: Albalat dels Sorells, Almàssera, Godella, Meliana i Montcada.
La mancomunitat del Carraixet és un espai natural prop de la ciutat de València i susceptible a entrar en els plans turístics dels visitants. Durant la jornada de descobriment de l’horta: l’horta i el regadiu, les visiten s’han centrat a Godella i Montcada, dos municipis que formen part del pla. La visita, guiada per Miquel Minguet de Horta Viva, empresa que porta anys proposant circuits turístics que barregen horta i Turisme, ha pretès potenciar l’horta a través dels espais de producció i el concepte de agroturismo. En paraules de Miquel Minguet, la idea és generar relats que ens permeten explicar molt millor quin és el valor del patrimoni natural i paisatgístic de l’horta.

 

 

Els assistents han visitat les instal·lacions d’un hort ecològic a Godella, un espai pertanyent a la família del pintor Pinazo i que Sembra en Saó potencia a través de tallers i activitats formatives.

Després s’ha visitat la seu de la Real Sèquia de Montcada, la sèquia que més metres d’horta rega i que enguany, celebra la seua 750 aniversari. Aquest espai poques vegades obert al turisme, és un element fonamental de la cultura agrícola. Finalment, s’ha accedit a conèixer les instal·lacions de la Fàbrica Garín de la seda, una de les més antigues d’Espanya i que avui compta amb els plans de convertir-se en un museu.

La pròxima cita serà el 5 de novembre durant la jornada de descobriment de l’horta: el patrimoni de l’horta amb bici. Un recorregut per la comarca de l’horta nord, un espai totalment pla que comunica la ciutat de València a través del carril bici que segueix el traçat de l’antiga Via Augusta romana i altres vies alternatives.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.