José María Ángel participa en la III Reunió de la Federació de Penyes de bous al carrer en Vall d’Uixó

El director general de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències José María Angel, ha participat aquesta vesprada al costat de l’alcaldessa de la Vall d’Uixó, Tania Baños, i el president de la Federació de Bous al Carrer de la Comunitat Valenciana, Vicente Nogueroles, en la III Reunió Comarcal de la Federació de Penyes Taurines de Bous al Carrer que s’ha celebrat en Vall d’Uixó amb l’objecte de crear un vincle entre l’administració i les penyes taurines de Castelló. Segons ha explicat el director general la reunió ha servit “per a reflexionar i treballar conjuntament, intercanviar inquietuds i consensuar solucions que garantisquen una major seguretat per a tots”.

En concret, dels 282 municipis de la Comunitat Valenciana que han celebrat durant 2015 bous al carrer, 128 pertanyen a Castelló. Avui en Vall d’Uixó, els alcaldes, regidors de festes i penyistes han compartit inquietuds i han exposat les seues problemàtiques. José María Ángel com ja va fer en la II reunió d’aquesta federació al Puig el passat mes de desembre, ha tornat a explicar que les festes taurines tradicionals “no han de ser element de polèmica si no un element imprescindible per a la seua execució, a través del consens dels afeccionats, veïns i autoritats municipals”.

Ángel ha insistit a les penyes que la normativa actual no és perfecta i pot complementar-se amb elements que reforcen encara més la seguretat. “Quan parlem de regular, de legislar sobre aquest i altres espectacles, parlem de garantir la pervivència de la festa, d’una major seguretat per a tots, d’assentar les seues bases en la convivència entre afeccionats, veïns i sectors productius”, assenyala.

Unes 200 persones han participat en la III Reunió de la Federació de Penyes de Bous al Carrer que s’ha celebrat en Vall d’Uixó i en la qual s’han tractat assumptes relatius a les possibles modificacions per a millorar la festa, la seguretat en els recintes i els penyistes, el benestar animal o la possible formació d’alcaldes, regidors de festes i penyes en aquest tipus d’actes.

José María Ángel ha explicat que “l’evolució normativa dels festejos taurins a la Comunitat ha tingut dues bases fonamentals: l’atenció al seu caràcter popular i la prohibició del maltractament i respecte per la integritat animal”, i ha recordat que les successives normes han introduït novetats importants com la prohibició de participació de menors de 16 anys en els festejos, la referència explícita a instal·lacions, preceptes sobre barreres i
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.