La “Asociación de Sordociegos” necessita professionals per a atendre als seus socis amb doble discapacitat

Asocide2La diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, ha rebut al president de la Asociación de Sordociegos –Asocide-, Francisco Trigueros, i ha dit que “la Diputació estarà al costat dels sordociegos igual que ho fa amb entitats que atenen a més persones”.

La diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, ha rebut al president de la Asociación de Sordociegos, Francisco Trigueros, que ha acudit a la Diputació acompanyat de la guia-intèrpret, Inma Esteve, i la treballadora social, Mar Gascó.

Trigueros ha posat al corrent a Berenguer que a Espanya hi ha 600 persones que pateixen la doble minusvalidesa, 200 d’elles a la Comunitat Valenciana.

Un dels inconvenients que troba aquesta organització a l’hora de rebre subvencions de l’administració és que no representa a un gran col·lectiu en nombre de socis però les necessitats que tenen per la seua doble minusvalidesa fa més necessari encara el respatler institucional, perquè necessiten professionals altament qualificats que guien a persones que ni veuen ni senten.

Trigueros ho resumeix en una frase significativa: “som pocs però existim”.

Berenguer ha dit al president d’Asocide que “la Diputació estarà al costat dels sordcegs igual que ho fa amb entitats que atenen a més persones perquè cadascun dels ciutadans té el mateix dret als serveis socials”.

Per açò, la diputada de Benestar Social s’ha compromès a estudiar les possibles ajudes de cara al pròxim pressupost i ajudar en els temes prioritaris que són el transport i la contractació de tècnics qualificats.

Dues dècades dedicades al fet que es visualitze la seua situació

Trigueros ha demanat que les Administracions Públiques ajuden a aquest col·lectiu al fet que la societat visualitze que existeix aquesta doble minusvalidesa i que requereix de l’atenció social igual que els col·lectius que representen minusvalideses més esteses.

Per a açò treballa Asocide, que és una entitat sense ànim de lucre que va començar la seua actuació l’any 1.993, tenint com a finalitats cercar, crear i fomentar tot tipus d’actuacions que permeten cobrir les necessitats específiques de les persones sordcegues en tots els àmbits, per a millorar la seua qualitat de vida, procurant el seu desenvolupament humà, intel·lectual i social.

Asocide dirigeix la seua atenció al col·lectiu de persones sordcegues dins de l’àmbit estatal, tant a persones sordociegas sòcies d’Asocide com a altres persones sordociegas que encara que no estiguen afiliades a l’ONCE són detectades gràcies a la col·laboració entre ambdues entitats.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.