Valencia Noticies | Redacció.- La Batalla de Flors, l’últim acte de la Gran Fira de València, celebra enguany la seu 125 aniversari. Com a novetat, s’àmplia el recorregut en 75 metres lineals, la qual cosa permetrà crear 100 llotges noves que donaran cabuda a 600 persones més. Respecte a la venda d’entrades, enguany es realitzarà en dues tandes. A més, s’àmplia el nombre de les carrosses participants en la batalla i el pressupost destinat a les mateixes augmenta un 10%. Finalment, per primera vegada, es podrà adquirir marxandatge de l’esdeveniment.
El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha presentat hui el 125 aniversari de “La Batalla de Flors”, l’acte més emblemàtic de la Gran Fira de València. Fuset ha assenyalat que enguany la batalla serà més àmplia, amb major difusió, més enfocada al turisme i es converteix en icona d’esta gran festa.
Fuset ha assegurat que “com en anys anteriors molta gent es quedava sense entrada, enguany s’ha decidit ampliar el recorregut de la batalla, concretament uns 75 metres lineals més”.
“Perquè més gent puga gaudir de la batalla, s’han creat 100 llotges noves, la qual cosa donarà cabuda a 600 persones més que en les passades edicions. Hi haurà un total de 452 llotges, i per tant un aforament de 2.712 persones, superant els 3.000 espectadors si comptem també les graderies”, ha afegit Fuset.
L’ampliació del recorregut, segons ha comentat el regidor, “també facilitarà la maniobra de les carrosses, que pel nombre i volum, a voltes es quedaven amuntegades en el recorregut tradicional”.
Respecte la venda d’entrades, es repetirà el format de l’any passat. La majoria d’entrades es vendran on-line i es reservarà una part per a qui vulga comprar-les de manera presencial el dia d’abans en les taquilles de Vivers. La novetat d’enguany és que la venda es realitzarà en dues tandes, com ha assenyalat Fuset.
En la primera tanda, que començarà el dimarts 19 de juliol a les 10.00 hores, es trauran a la venda 160 entrades i en la segona tanda, que s’iniciarà el dimarts 26 de juliol a les 10.00 hores, es trauran a la venda 160 entrades, igual que en la primera tanda. Finalment, les 57 entrades restants, estaran disponibles en les taquilles de Vivers el dissabte 30 de juliol a les 9.00 del matí.
Pel que fa a les carrosses, també s’amplia el nombre de les mateixes i el pressupost destinat en un 10%. Fuset ha assenyalat que “és una mostra del compromís de la regidoria amb els carrossistes, i la intenció és augmentar-ho gradualment sempre que siga possible”.
“Com en la desfilada de l’any passat, en el qual va participar una carrossa de les Falles de Borriana, enguany se sumen al 125 aniversari dues carrosses tripulades per les falleres majors de les falles de L’Horta Sud”, ha anunciat el regidor.
La desfilada comptarà amb un total de 41 vehicles: 32 carrosses ( 29 d’elles patrocinades per l’Ajuntament de València, 1 patrocinada per la Diputació de València, 2 carrosses de les falles de L’Horta Sud), 3 landós i 6 cotxes lleugers.
Finalment, Fuset ha comentat que la Batalla de Flors es retransmetrà en directe per televisió. “Hi ha contractada un senyal institucional, a càrrec de Levante TV, perquè aquelles emissores interessades puguen distribuir-ho. A més, s’emetrà en streaming a través de la web de la Junta Central Fallera i en les xarxes de l’Ajuntament i de Festes de València. En les xarxes socials s’utilitzarà l’etiqueta #125BatalladeFlors”.
Balanç del primer terç de Fira
El regidor ha assenyalat que el balanç del primer terç de la Gran Fira de Juliol “és molt positiu, ja que és una fira que està acostant-se a la gent en cadascun dels barris. Portem un terç de fira i ja hem visitat més d’una quinzena de barris de la nostra ciutat”.
La Correfira, com a novetat d’enguany, amb el seu camió-escenari, ha arribat ja al Cabañal, Patraix, Pla del Real, Benicalap, Benimàmet, La Torre, El Palma i Aiora, entre uns altres.
Fuset també ha destacat la potència de les festes com a element vertebrador territorial i socialment. “Les festes són un motiu per a la unió, la reconciliació i l’harmonia. Són un element cohesionador, i per açò, aquesta fira està pensada precisament per a cohesionar la ciutat, una oportunitat per a cosir eixes costures que existeixen entre els diferents barris”.
Una fira que uneix, repara i agermana
“Esta fira està també pensada per a la reconciliació de València amb els seus barris i pobles. Reconciliació dels barris amb una festa que deuen tornar a sentir que és seua, perquè la paguem entre tots i totes”, ha afegit Fuset.
El regidor de Cultura Festiva ha assenyalat també que “s’ha ampliat també el públic objectiu de la fira, amb activitats dirigides a tots els valencians i valencianes de qualsevol edat. Algunes d’estes activitats són els tallers infantils per als xiquets, les batalles de rapers per als adolescents, els concerts de Vivers per als joves, els monòlegs d’humor per a les famílies i els balls per a la gent més major”.
Per a finalitzar el balanç, Fuset ha comentat que “estic molt satisfet, ja que el rumb que està seguint la fira és un rumb molt positiu. És una fira que uneix, cohesiona, repara i agermana. I la millor notícia és que encara queda molt de fira, per a gaudir”.