La Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible suma el suport dels centres CdT de Turisme

València Notícies | Redacció.- L’alcalde de València, Joan Ribó, ha rebut hui en l’Ajuntament el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, qui ha oferit la xarxa de centres de turisme CdT per a les activitats i la projecció de la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible València 2017. Ambdós responsables polítics han subratllat la importància de sumar aportacions d’interés a este projecte global, que inclou nombroses vessants de desenvolupament.

Tal com ha expressat l’alcalde al terme de la reunió, “és molt important que des de l’organisme responsable del turisme en la Comunitat Valenciana s’expresse el suport al desenvolupament de València Capital Mundial Alimentació Sostenible”. Durant la trobada entre Joan Ribó i Francesc Colomer s’han abordat aspectes com la posada a disposició dels centres CdT, el suport al projecte de l’àmbit de la restauració, tant les grans figures com l’alumnat en formació, que són els professionals del futur. “És un tema que complementa molt bé amb totes les iniciatives que estem duent a terme i que tenim en projecte”, ha assegurat l’alcalde.Reunión entre Joan Ribó y Frances Colomer.

La reunió, que s’ha celebrat a instàncies de la Secretària de Turisme de la Generalitat, i en la que ha pres part també el Comissionat de la Capitalitat Mundial, Vicent Domingo, suposa un primer contacte no sols per al projecte 2017 de la Capitalitat, “sinó per a integrar-ho en la dinàmica i rutina dels CdT”, en paraules del Secretari Autonòmic. Es crearà una Comissió Tècnica per a estudiar tot el potencial dels CdT, pels que “passen milers d’alumnes i professors amb una dinàmica formativa molt interessant que ha de convergir amb este projecte de ciutat”, ha afegit. La xarxa de centres CdT de la ciutat de València és un espai múltiple de formació i de projecció per a les noves generacions que busquen en l’hoteleria i en la gastronomia una eixida laboral.

El Secretari Autonòmic de Turisme ha assegurat que el projecte Capital de l’Alimentació Sostenible de la FAO “és una gran oportunitat per a la ciutat, que farà possible la seua remuntada ubicant-nos en el mapa d’alló positiu, amb una temàtica i un relat molt interessants, que, com diu l’alcalde, han vingut per a quedar-se i ser un tret identitari que diferència a València”.

L’alcalde ha agraït el suport de Turisme a la iniciativa municipal que, ha assegurat, “complementa molt bé amb totes les iniciatives que estem duent a terme i que tenim en projecte”. Entre elles, Ribó s’ha referit a les Jornades celebrades fa unes setmanes en la Universitat Politècnica, o les accions d’anàlisi i promoció de menús escolars, catering i menús per a persones majors, “tot això des del punt vista de l’alimentació sostenible, els productes de proximitat, i la potenciació de la nostra pròpia agricultura”. I, especialment, de cara a la celebració del gran esdeveniment de la Capitalitat previst per al pròxim mes d’octubre.

Un model avançat de turisme

I, en este sentit, ha afegit l’alcalde, es pot realitzar també “un bon treball conjunt en un model avançat de turisme, perquè el turisme es definix també per una sèrie de trets, i entre ells destaquem el de la sostenibilitat i el de la gastronomia sostenible”.

L’alcalde ha conclòs subratllant la importància de sumar a la Capitalitat de l’Alimentació Sostenible la vessant de la formació de l’alumnat del camp de la restauració “perquè és necessari que es formen en criteris de sostenibilitat i de proximitat, que pensen abans en productes de l’horta que en productes vinguts de milers de kilòmetres de distància”. “I d’altra banda –ha afegit-  podem donar major projecció a la idea que impulsem junt amb la FAO de potenciar el consum de llegums per mitjà del foment receptes valencianes basades en este producte local”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.