La ciudadania presenta 292 propostes en els pressupostos paticipaius decidimVLC

València Notícies | Redacció.- Els pressupostos participatius han culminat ja la primera fase d’elaboració de propostes i recerca de suports amb la participació de 8.000 persones i l’elaboració d’un total de 292 propostes que passaran a partir de la setmana que ve als diferents servicis de l’Ajuntament per a analitzar-ne la viabilitat, segons ha informat el regidor Jordi Peris, qui ha explicat que “un total de 114 propostes provenen dels grups de treball que vam crear en cadascun dels districtes de la ciutat , i altres 178 propostes han recaptat en en este temps més de 30 suports”. Peris ha expressat la seua satisfacció “perquè la participació ha augmentat de manera significativa i hi ha més persones involucrades en la fase preliminar que votants totals va haver-hi l’any passat”.jordi-peris

En esta fase preliminar de decidimVLC han participat vora 8.000 persones que han emès més de 15.000 suports, la qual cosa apunta a un augment de la participació a València i demostra que la implicació per part de la ciutadania registra un increment destacat. En estos moments és solament una tendència, però que es podrà constatar quan arribem a la fase final, amb la votació de totes les propostes definitives”, ha declarat el regidor de Participació, Jordi Peris.

El procés participatiu perquè les veïnes i veïns de València puguen decidir la destinació de 7 milions del pressupost municipal de 2017, el decidimVLC, finalitza hui la fase preliminar: la d’elaboració de les propostes i suport inicial per part de la ciutadania. “A partir del dilluns, els diferents servicis municipals començaran a analitzar un total de 292 propostes que són les que han passat este primer tall”, ha assenyalat Peris. “En total, es van presentar 580 propostes, de la quals 178 han rebut més de 30 suports (condició indispensable per a passar a la fase de viabilitat tècnica i econòmica) i altres 114 són fruit dels grups de treball (que passen directament)”.

D’altra banda, en esta fase inicial han participat vora 8.000 persones, amb el registre en la web i la posterior emissió dels suports a les propostes presentades, que en total han emès 15.335 vots. “Açò suposa un augment significatiu de la participació, perquè només en esta fase preliminar ja s’ha superat en més de 2.000 les persones que van participar en les votacions finals de l’any passat, quan més s’implica la ciutadania perquè ja es tracta de les propostes definitives”. Esta fase, la de votació final, s’iniciarà el 24 de gener i acabarà el 13 de febrer.

Els districtes que més propostes han presentat són Pobles del Sud, Rascanya i Benicalap.

Tota la informació sobre les propostes presentades i els suports rebuts es troben en la web decidimvlc.valencia.es, que ha rebut 40.643 visites.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.