La delegació de Parcs i Jardins substituirà exemplars de moreres amb fruits per espècies menys problemàtiques

Valencia Noticias | Redacción.- “La nostra voluntat és aconseguir que València siga més sostenible i amb eixe objectiu continuem actuant per substituir espècies més problemàtiques tant des del vessant mediambiental com des de l’econòmic per unes altres”, ha explicat la regidora delegada de Parcs i Jardins, Pilar Soriano.

Con la sustitución progresiva de todas las moreras con fruto de la ciudad se evitará su poda agresiva antes de que estallen sus frutos .
image-297497

Amb eixa voluntat s’ha decidit substituir les moreres que donen fruits (Morus alba) per uns altres exemplars sense fruits o per unes altres espècies. “La substitució d’estos exemplars respon també a una antiga reivindicació veïnal per la brutícia que generen estos arbres amb la caiguda dels seus fruits”, ha destacat Soriano.

Amb la substitució progressiva de totes les moreres amb fruit de la ciutat s’evitarà la seua poda agressiva abans que esclaten els fruits i es permetrà continuar amb la programació normal de poda atenent les necessitats de totes les espècies.

Les esporgues a què obliguen les moreres amb fruit comporten una despesa que se suma a la de la neteja derivada de la caiguda d’eixos fruits. En este sentit, la Delegació ha volgut posar en valor l’estalvi econòmic que se suma al benefici mediambiental per a la ciutat.

La substitució de les espècies amb fruits es realitzarà per unes altres moreres sense fruits (Morus alba Fruit Less) o per unes altres espècies, com els lledoners (Celtis australis). Precisament este exemplar és el que substituirà les primeres moreres amb fruit que s’han retirat ja este matí en la ciutat, en concret en l’entorn del carrer de l’Ebenista Caselles, on s’estan talant una de cada dos moreres amb fruit. En acabar esta operació es plantaran els exemplars nous de lledoner, un arbre autòcton caducifoli que assolirà una grandària major que la que tenen les moreres, fet que augmentarà la zona d’ombra.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.