La Diputació ajuda a Barx a fer accessible l’antiga Nevera de gel

Va ser construïda a mitjan segle XVIII. Servia per a emmagatzemar la neu a l’hivern i utilitzar-la a l’estiu, aprofitant el seu aïllament tèrmic. És l’antiga Nevera de gel de Barx, una de les icones tradicionals del municipi de La Safor, a la qual ja es pot accedir. Una subvenció directa de 52.000 euros de la Diputació de València ha fet possible que es restaure el túnel d’entrada.

“Açò ha permès que es puga visitar des de dins”, ha assegurat l’alcalde de Barx, Miguel Donet, qui ha assegurat que, una vegada acabades les obres, en les quals s’ha restaurat la coberta i s’han instal·lat unes escales, “ha augmentat el nombre de turistes que s’interessen per veure la nevera”. De fet, explica l’edil, “s’estan organitzant visites guiades”.

Els treballs que s’han dut a terme tenen a veure amb l’adequació dels accessos a l’interior de la nevera. Existeixen dues entrades en la part superior, i una altra tercera a uns cinc metres d’altura que permet la connexió amb la part inferior del pou mitjançant un túnel. Aquest túnel, al que es podia entrar des d’un camp proper, “estava ple de sediments”, explica Donet.

Les obres de millora han permès que els visitants puguen tenir una visió més exacta de com es treballava en la nevera des de temps molt antics.IMGP0031 IMGP0028 IMGP0024 (1)

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.