La Diputació comença a estabilitzar part del vessant de Cortes de Pallás

La Diputació comença demà a estabilitzar part del vessant de Cortes de Pallás per a evitar retards en l’obertura de la carretera

L’Àrea de Carreteres de la nova Diputació de València no esperarà que acaben les obres que du a terme Iberdrola sobre la carretera de Cortes de Pallás per a iniciar l’estabilització de part del vessant que no quedà afectat.

L’actuació s’executarà paraŀlelament als treballs que està desenvolupant la companyia elèctrica amb la finalitat que l’obertura del principal accés a la població no patisca cap retard, segons ha anunciat aquest matí el diputat de Carreteres, Pablo Seguí, després de reunir-se amb l’alcalde de Cortes de Pallás, Fernando Navarro, a fi de tractar sobre aquesta actuació, que els dos consideren «urgent i necessària».

Es compleix així amb el compromís adquirit pel president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, qui, quan visità la zona a l’agost, ja anuncià que les obres de rehabilitació integral de la carretera es farien «com més prompte millor i sense esperar ningú», perquè l’objectiu en què s’ha treballat aquest mes i mig per part de la Diputació ha sigut «retornar la normalitat a aquests veïns al més prompte possible».
Obres
Els treballs consistiran en la coŀlocació de malles de contenció i es reforçaran els badalls de la muntanya per a evitar solsides. El pressupost és d’1,8 milions.

El diputat provincial, acompanyat per l’alcalde, ha visitat també les obres de rehabilitació integral de la carretera d’accés a Cortes de Pallás, que quedà afectada pel despreniment del vessant.

La Diputació de València supervisa la reposició de les plataformes en la CV-428 i el camí que dóna accés al llogaret d’Otonel mitjançant la construcció de murs d’escullera formigonada, que exerceixen com a contenció del pedraplé per a assolir la cota de l’esplanada de les plataformes anteriors.

A continuació, la Diputació coŀlocarà el ferm en la CV-428 i en la carretera: «El projecte abasta des del túnel fins a l’entrada al municipi de Cortes de Pallás», ha informat el diputat, alhora que ha assegurat que «també s’adequarà aquest túnel, ja que presenta badalls».

Igualment, els últims 700 m del tram de carretera que condueix al municipi es reasfaltarà i es coŀlocaran voreres a per atorgar-li accés per als vianants mitjançant un conveni entre la Diputació i l’Ajuntament.

Terminis
«El principal objectiu» —ha dit— «és retornar al municipi dins del termini i en la forma adequada les comunicacions que perderen el 7 d’abril».

En aquest sentit, el diputat ha assenyalat que «la prioritat és que aquestes obres d’emergència s’executen com més prompte millor. Si els terminis es compleixen, la carretera estarà oberta al trànsit abans que acabe l’any amb totes les garanties de seguretat i qualitat» —ha declarat.

Per la seua banda, l’alcalde, Fernando Navarro, ha informat que «el despreniment es va endur el jaç de les dos vies, i ara el projecte està en fase de rastrejar la zona sòlida per a iniciar l’elevació dels murs de contenció que donaran base a les dos vies».

Pel que fa a les obres de subjecció de la part del vessant que no es va desprendre, el primer edil ha afirmat que el consistori va soŀlicitar aquesta actuació perquè, al seu parer, «es tracta d’un projecte molt important perquè, si les circumstàncies climàtiques es repeteixen, la solsida pot tornar a ocórrer».

Per això, «els treballs de reconstrucció de la carretera i d’estabilització del talús que no es desprengué es desenvoluparan alhora perquè estiguen finalitzats abans que acabe l’any» —ha dit.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.