La Diputació de València se suma al reconeixement públic de les persones que treballen per la igualtat entre dones i homes

València Notícies | Redacció.- La Diputació de València se suma als actes institucionals previstos amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de la Dona. En aquest sentit, la vicepresidenta, Maria Josep Amigó, assistirà aquest dimarts a l’acte de lliurament dels XIX Premis ‘Isabel Ferrer’. Uns guardons que entrega la direcció general de l’Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat de Gènere, de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, per tal de reconèixer i premiar públicament a aquelles persones i col·lectius que, des de l’àmbit personal, laboral, social, institucional o cultural han destacat per trencar amb els prejudicis socials i culturals que impedeixen a les dones ser considerades amb igualtat als homes o que hagen destacat per la seua tasca en favor de la igualtat entre dones i homes.María Josep Amigó. (Foto-Abulaila).

En la present edició d’aquests guardons es distingirà a Carmen Alborch, per la seua trajectòria, compromís i lluita pel feminisme. Una dona que ha representat un dels rostres més significatius del moviment feminista valencià.

També rebran el reconeixement públic les dones pescadores de El Palmar. Per la seua lluita en defensa de la igualtat de gènere, donat que han aconseguit que es respecten els seus drets hereditaris en el món de la pesca.

I en última instancia també serà reconeguda Neus Albertos Meri. Una de les pioneres en preparació de projectes formatius per a institucions municipals i autonòmiques, amb perspectiva de gènere. Ha realitzat treballs sobre empoderament i canvis en els paradigmes patriarcals i misògins. És alumna destacada de Marcela Lagarde i de los Ríos, en qui s’ha inspirat per transmetre un feminisme humanista.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.