La Diputació impulsa la remodelació de l’entorn de la plaça de bous perquè lluïsca “en tota la seua esplendor”

  • El president de la Diputació de València, Toni Gaspar, rellança el projecte, dissenyat per Peñín Arquitectos en 2009, que servirà per a culminar el procés de transformació del passatge del Doctor Serra

 

1La millora urbanística de la zona adjacent a la plaça de bous de València està cada vegada més a prop. El president de la Diputació, Toni Gaspar, ha assegut les bases del que serà la recuperació del seu entorn, concretament, en el lateral que ara ocupa el passatge del Doctor Serra amb l’objectiu que la cèntrica plaça de bous lluïsca “en tota la seua esplendor”.

 Aquest projecte va ser un dels temes tractats en la trobada que van tenir dimarts passat el president Gaspar, i l’alcalde de València, Joan Ribó, on es va tractar les possibilitats d’una actuació, el Pla Especial de Protecció i Reforma Interior (PEPRI), de la plaça de bous de València, que passaria per derrocar l’actual espai del Museu Taurí amb la finalitat de millorar la visibilitat de la plaça i culminar el procés de transformació dut a terme en la zona amb l’obertura de l’adjacent plaça comercial.

 Toni Gaspar ha explicat que d’aquesta manera s’estaria traslladant dels plànols a la realitat una reforma que va quedar pendent fa 50 anys i que Peñín Arquitectos ja va dissenyar en 2009: una actuació urbanística “per a tirar les parets altes que impedeixen veure la plaça de bous” i que exigeix la col·laboració entre les dues institucions.

Recuperació d’un espai públic

Així mateix, la remodelació urbanística projectada allibera com a espai públic la zona del passatge, deixant de ser un vial tancat, fosc i quasi intransitable per a concentrar totes les edificacions auxiliars de la plaça de bous en un nou i únic edifici complementari al coso, en el qual se situarien el museu, les oficines, taquilles i dependències necessàries per als nous usos d’un recinte obert a una major oferta cultural, la qual cosa inclouria la creació de camerinos, magatzems i la millora dels accessos.

 “El projecte servirà, sobretot, per a permetre que es puga veure la plaça de bous en tota la seua esplendor i que la ciutat recupere una zona que, en un moment determinat, ha estat oculta”, ha subratllat Gaspar.

 D’aquesta manera, com pot observar-se en la proposta de reforma presentada, es crearia una nova construcció al fons de la parcel·la, sobre les mitgeres del carrer Castelló, que permetria revaloritzar en benefici de la ciutat, sense edificis pel mig, un monument arquitectònic de primera magnitud, lliure d’edificacions i visible per tots els seus costats. Així es posarà en valor una plaça renovada, amb capacitat per a més de 12.000 persones, molt bé comunicada, i que és un monument històric de la ciutat, visible, visitable i funcional.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.