BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

La Diputació impulsa una gestió integral de les platges

1.- Campaña Limpieza de Playas (2)
image-274786
El diputat de Medi Ambient de la Diputació de València, Josep Bort, s’ha reunit aquest matí en la institució amb regidors, alcaldes i tècnics de deu ajuntaments de la província per a resumir la campanya d’enguany de neteja de platges i presentar les novetats per al 2016.

Han assistit a la reunió representants de Puçol, Xeraco, Meliana, Massalfassar, la Pobla de Farnals, Massamagrell, Guardamar de la Safor, Bellreguard i Mareny de Barraquetes.

Bort ha informat que la Diputació mantindrà el mateix preu en el servei de neteja de platges i el mateix cost per metre quadrat per als ajuntaments, que és de 0,217 euros amb IVA inclòs.

D’aquesta manera, els ajuntaments aportaran menys del 20% del cost total del servei, mentres que la Diputació finançarà vora el 80% dels gastos de neteja. Bort també ha dit que «aquest servei públic no és sinó un esforç més i una aposta forta de la Diputació per a conservar alguns dels nostres paratge més preuats».
A més, ha agraït a Bellreguard i Xeraco la cessió de la maquinària de neteja a la Diputació, i a Guardamar de la Safor i la Pobla de Farnals que hagen oferit els magatzems de les platges a la Diputació.

Com ha dit el diputat, «les platges s’han netejat diàriament i no s’ha deixat de treballar en elles per avaria de la maquinària, ja que s’han revisat durant l’hivern».
Novetats per al 2016

Bort també ha comentat que la inversió per al 2016 permetrà incorporar dos nous tractors, dos màquines neteja-platges i dos remolcs per a tractors. Entre les novetats també destaca el reforç de la Diputació a la gestió de l’espai de les dunes, l’elaboració d’estudis tècnics, el desenvolupament de nous mètodes i la posada en marxa de tallers de sostenibilitat i conscienciació mediambiental en coŀlegis i passejos marítims.

Durant la reunió s’ha posat de manifest la memòria dels projectes de l’exercici actual i s’ha informat que, entre les zones nord i sud, s’han arreplegat un total de 221,66 tones de residus.

Les poblacions que s’han beneficiat el 2015 del servei de la Diputació han sigut Puçol, el Puig de Santa Maria, la Pobla de Farnals, Massamagrell, Foios, Meliana, Mareny de Barraquetes, Xeraco, Daimús, Guardamar de la Safor, Bellreguard, Miramar i Piles.
La Diputació ha invertit vora 700.000 euros en aquest servei i preveu augmentar la partida per a l’any pròxim.

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.