La Diputació inverteix 228.000 euros en les millores d’accessibilitat i seguretat vial en l’Avinguda de la Mar de Bellreguard

Valéncia Notícies | Redacción.- El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha visitat aquest divendres, amb l’alcalde de Bellreguard, Joan Marco, i la diputada Diana Morant, les obres de l’Avinguda de la Mar del municipi de la Safor, la via principal en la qual s’estan executant les millores d’accessibilitat i seguretat vial, amb una inversió de 228.000 euros de la Diputació i una aportació de 100.000 euros de l’ajuntament.

En l’Avinguda de la Mar, titularitat de la Corporació provincial, s’estan ampliant les voreres, que seran totalment accessibles i tindran una amplària superior als 2 metres; es va a canviar la il·luminació i a substituir les antigues canonades de fibrociment de la xarxa d’aigua potable; es soterraran els contenidors que hi ha sota l’Ajuntament; s’instal·laran bancs i papereres, així com arbrat, i s’ordenarà l’aparcament, eliminant l’estacionament en bateria per seguretat, i la ubicació dels semàfors.

El presidente, Jorge Rodríguez, visita las obras que se iniciaron en febrero y culminarán en abril.

En paraules de Rodríguez, aquesta actuació és “una mostra més del concepte d’inversions sostenibles pel qual aposta aquesta Diputació, amb obres que solucionen problemes reals de les persones i milloren els serveis i la qualitat de vida”. En el cas de l’Avinguda de la Mar de Bellreguard, la Corporació ha realitzat dues aportacions de 114.000 euros, una del Pla d’Inversions Sostenibles (IFS) i una altra des de l’àrea de Carreteres, i l’Ajuntament ha completat el pressupost global de l’obra amb 100.000 euros. En total, 328.000 euros per a dur a terme una actuació que es va iniciar al febrer i està previst que finalitze a l’abril.

L’alcalde, Joan Marco, ha mostrat la seua satisfacció pel “canvi de rumb de la Diputació i el tracte que ens està dispensant als municipis”. En el cas de Bellreguard, “en aquest temps hem pogut remodelar carrers i places, cobrir la pista de bàsquet amb una subvenció que ha pagat íntegrament l’obra i millorar la seguretat dels vianants i l’accés als comerços en l’Avinguda de la Mar, que és la via principal del municipi”.

Coberta per a la pista de bàsquet

Entre les actuacions subvencionades per la Diputació en aquest municipi de la Safor de 4.600 habitants destaca el cobriment de la pista de bàsquet, una intervenció que s’ha dut a terme en dues fases, cobertes amb sengles ajudes provincials de 134.000 euros cadascuna. Aquests 268.000 euros, són, al costat de la inversió en l’Avinguda de la Mar, les dues obres més importants realitzades en els últims 18 mesos a Bellreguard, on la Diputació que presideix Jorge Rodríguez ha invertit 900.000 euros.

Aquesta inversió global es desglossa en els 170.000 euros emprats en la repavimentació de diversos carrers de la zona de la platja, procedents del primer IFS; la renovació de la plaça de la Ribera, també en la platja, amb 130.000 euros a càrrec del Pla Provincial d’Obres i Serveis (PPOS); 27.000 euros del Pla de Camins i Vials i les dues actuacions destacades: els 268.000 euros de la pista de bàsquet i els 228.000 de l’Avinguda de la Mar, a través de l’àrea de Carreteres que dirigeix Pablo Seguí i del segon IFS per a municipis de menys de 5.000 habitants.

A totes aquestes aportacions cal sumar enguany els 148.000 euros que li corresponen a Bellreguard del Fons de Cooperació Municipal entre la Generalitat i la Diputació, que segons Jorge Rodríguez “quadra el cercle del finançament local amb uns diners que es podrà destinar a inversions o a despesa corrent, a allò que decidisquen els alcaldes i alcaldesses, en la línia d’aquesta Diputació de respectar abans de res la seua autonomia i confiar en la seua responsabilitat, com estem comprovant amb les obres que han engegat”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.