La Diputació participa en la gran festa de la pilota femenina en el trinquet de Pelayo

València Notíces | Redacció.-  La Federació de Pilota Valenciana, amb el suport de la Diputació, ha celebrat en el marc del dia Internacional de la Dona, la segona edició de el ‘Va de Dóna’, la gran festa de la pilota femenina. En aquesta segona edició destaca el gest de la presidència de la Federació de Pilota, que ha cedit provisionalment la titularitat a la jugadora de pilota Ana Belén Giner.Isabel García y Ana Belén Giner con una artesana de pilota valenciana.

Dins de la política d’Igualtat que duu a terme la Diputació, la diputada d’Esports i Igualtat, Isabel García, ha destacat el paper de la dona, que cada vegada està més present en l’àmbit esportiu. “Aquest 9 de març tenim motius per a celebrar, perquè si tirem la vista arrere, les coses han canviat moltíssim”, ha assenyalat García posant en valor la importància de el ‘Va de dóna’. Al mateix temps, la diputada ha matisat que “celebrem, però posant la realitat sobre la taula i fomentant la pràctica d’aquest esport per a seguir creant afició”. Per la seua banda, la veterana jugadora de pilota i presidenta de la Federació per un dia, Ana Belén Giner, ha agraït a les institucions la seua col·laboració indispensable en la visibilización de l’esport valencià i ha afegit, que para ella la pilota “mai ha sigut un esport d’homes”.

Gran oferta d’activitats

L’esdeveniment va donar començament amb la fira de la pilota en el valencià carrer Pelayo, on no van faltar els stands de cultura, gastronomia i el propi esport autòcton. Simultàniament, dins del trinquet, es van jugar una sèrie de partides femenines protagonitzades per xiquetes i veteranes, una mostra de la força intergeneracional d’aquest esport en clau femenina. En l’equador de la jornada, la còmica valenciana del Club de la Comèdia Patrícia Espill va amenitzar la vesprada amb un monòleg sobre l’esport femení. L’acte va finalitzar ja en la nit del divendres amb la presentació oficial de la Lliga Bankia d’Elit de Raspall Femení, un concurs de ‘Treta’ i un concert en el carrer Pelayo dels valencians Bajoqueta Rock. Una gran festa de la pilota femenina que es consolida amb el suport incondicional de la Diputació a aquest esport

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.