La Diputació porta la cultura de l’empreniment a tots els racons de les comarques valencianes

València Notícies | Redacció.- “L’objectiu és que d’aquests dies plens d’idees i propostes sorgisca la llavor de la innovació i l’empreniment en el teixit social i econòmic valencià”. Són paraules del diputat de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes, qui durant deu dies ha recorregut més de 400 quilòmetres acompanyant als 12 municipis valencians que han organitzat actes amb motiu de la Startup Europe Week, una iniciativa per a donar a conéixer línies de finançament europeu, especialment les associades a la innovació i l’empreniment.Bartolomé Nofuentes en la Startup Europe Week. (Foto-Abulaila).

Alaquàs, Chera, Sueca, Canals, Torrent, Ontinyent, Vallada, Quart de Poblet, Alboraig, Paiporta i Xirivella han sigut els municipis que s’han unit a aquesta proposta, arribant a una població d’al voltant de 300.000 habitants. Al llarg d’aquests dies s’han dut a terme sessions de presentació de projectes europeus, així com d’accions locals específiques, informació sobre accés a recursos financers i networking, entre altres accions.

“La idea ha sigut que cada dia, en diversos pobles alhora, es vagen fent actes per a conéixer eixa línia que Europa té, que és acostar el finançament als emprenedors i a les startups”, ha assenyalat el diputat. D’aquesta manera, la Diputació de València ha abanderat l’acostament de la cultura emprenedora en tota la província, amb un total de 12 actes, la qual cosa converteix a la regió en “un dels espais geogràfics que més municipis ha mobilitzat”, segons ha assenyalat Nofuentes.

Una iniciativa en la qual s’ha fet partícips a emprenedors, instituts tecnològics, consultores, acceleradores, cambres de comerç i institucions, amb l’objectiu d’apostar per l’empreniment i els projectes innovadors. A més, cada jornada s’ha enfocat tenint en compte la realitat social i econòmica de cada municipi, de manera que hi ha hagut actes centrats en el sector empresarial, el del moble, el turisme, la mobilitat sostenible, així com en casos d’èxit emprenedor.

La Startup Europe Week és una iniciativa impulsada per la Comissió Europea amb l’objectiu de mostrar les diferents ajudes econòmiques en l’àmbit comunitari, així com les millors iniciatives promogudes per les regions per a recolzar als empresaris, informar a l’ecosistema local sobre les possibilitats existents i assessorar a emprenedors i establir llaços de contacte amb el teixit social i empresarial.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.