La Diputació se suma a un projecte europeu per a rehabilitar el sòl dels barrancs davant el risc d’inundacions

WhatsApp Image 2018-08-01 at 10.57.12La Diputació de València, a través de l’àrea de Projectes Europeus que dirigeix el diputat Bartolomé Nofuentes, participa en un nou projecte europeu que pretén lluitar contra els efectes que està produint el canvi climàtic en els barrancs.

Es tracta d’una iniciativa que té com a objectiu la rehabilitació i estabilització del sòl dels llits que estan patint una gran erosió causada per la sequera i les pluges extremes concentrades en tan sol dos períodes, la qual cosa suposa un perill tant per a la ciutadania com per al mitjà pel risc d’inundacions.

Per a dur-ho a terme, s’ha constituït un consorci format per la pròpia corporació provincial, la Universitat Politècnica de València, Projar, Sustainable Towns (Barri la Pinada) i Kveloce. Per al diputat de Projectes Europeus, “és un treball que té com a motor aspectes primordials en les nostres polítiques, com el són la sostenibilitat i el respecte al medi ambient”.

 

Primera actuació

 

En concret, el projecte es va a desenvolupar en el barranc de la Endolça, en el terme municipal de Paterna, creant al llarg d’un quilòmetre una infraestructura verda per a pal·liar els problemes estructurals que s’han detectat.

 

Així, es duran a terme diferents tècniques innovadores i sostenibles, permetent que es dissenye una guia de bones pràctiques en les quals cada actuació estarà degudament analitzada, per a que posteriorment servixca de model per a futures intervencions en altres barrancs.

 

“És un projecte que posa remei a un problema que comparteixen molts municipis valencians. Al final és aconseguir una solució local a un problema generat a nivell global”, ha assenyalat Nofuentes.

 

Per la seua banda, l’alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo ho ha qualificat de “gran notícia” i ha assegurat que “aquest projecte ajudarà a aconseguir la Paterna sostenible en la que estem treballant”. “Estem molt agraïts al consorci recolzat per la Diputació de València, amb el que anem a treballar colze a colze per aquesta històrica infraestructura, que necessitava una actualització d’aquest calat”, ha conclòs l’edil.

 

El projecte, que compta amb un pressupost de quatre milions d’euros i una durada de quatre anys, opta a presentar-se al programa de finançament europeu Life al setembre

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.