La Generalitat constituïx el Comité d’Experts de Canvi Climàtic de la Comunitat Valenciana per a definir la seua estratègia

1601107_comite_expertos_cambio_climatico

Un total de 24 professionals de reconegut prestigi en els seus respectius àmbits d’actuació formen part del Comité d’Experts de Canvi Climàtic que s’acaba de constituir com a grup de treball consultiu adscrit a la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural.

El secretari autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Julià Álvaro, actuarà com a president del comité, que ha sigut constituït per la Generalitat en el marc de la revisió de l’Estratègia Valenciana de Canvi Climàtic 2013-2020, amb l’objectiu d’elaborar una nova que contemple l’horitzó 2030 marcat per la COP21 de París. Es tracta d’un grup de treball fonamental no sols per a col·laborar en l’elaboració de la nova estratègia, sinó també com a banc d’acumulació de coneixements per a la reducció de les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle prevista en l’Acord de París i la valoració dels impactes que el canvi climàtic pot provocar en el nostre territori, que permeta prendre decisions en estos àmbits amb la suficient base científica i tècnica.

El secretari autonòmic de Medi Ambient ha destacat “la vàlua professional” dels membres del Comité d’Experts, entre els quals es troben premis Jaume I Al Mig Ambient, a més la seua relació amb la divulgació entre la població de les mesures que s’adopten en matèria de lluita contra el canvi climàtic.

Julià Álvaro ha subratllat la importància d’este comité, ja que per primera vegada s’articula un think tank per a analitzar les principals conseqüències del Canvi Climàtic a la Comunitat Valenciana, per a proposar accions concretes i prioritàries que marquen les polítiques de totes les àrees de la Generalitat Valenciana.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.