La interacció amb el públic i l’augment dels grups d’animació marcaran la cavalcada

Valencia Noticias | Redacción.- Un grup d’animació acompanyarà els Reis d’Orient des del vaixell amb què viatjaran demà a València fins a terra ferma. Es preveu que arribaran al port, al costat de l’edifici del Rellotge, vora les 5 de la vesprada. Allà seran rebuts per un altre grup que els donarà la benvinguda a la ciutat amb més música. “L’increment dels grups d’animació en la rebuda als Reis Mags i durant la cavalcada és una de les novetats principals enguany”, ha explicat el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset.

Cablagata de Reyes del pasado año.
image-294813
A les 6 de la vesprada hi ha programat l’inici de la cavalcada de Reis que organitza l’Ajuntament de València pel centre de la ciutat des del passeig de l’Albereda. Melcior, Gaspar i Baltasar creuaran el vell llit del riu Túria pel pont de l’Exposició, passaran pels carrers del Justícia i dels generals Palanca i Tovar per a enfilar a continuació el carrer de la Pau des de la plaça d’Alfons el Magnànim fins a la plaça de la Reina; seguidament, giraran pel carrer de Sant Vicent Màrtir i entraran a la plaça de l’Ajuntament. La cavalcada conclourà al costat de l’institut d’educació secundària Lluís Vives, a l’avinguda del Marqués de Sotelo, ja sense la presència dels Reis d’Orient, que hauran baixat de les carrosses uns metres abans per a entrar a la casa consistorial, on repartiran regals als xiquets i les xiquetes al Saló de Cristalls.

“La cavalcada d’enguany serà més dinàmica i hi haurà més interacció amb totes les xiquetes i els xiquets que omplin els carrers per a rebre els Reis Mags. A més, hi haurà una coherència al voltant de la seua condició d’astrònoms. De fet, podrem veure carrosses que ens recordaran elements típics de la ciència que estudiaven els Reis d’Orient, com per exemple un telescopi o una bola del món”, ha explicat Fuset.

La cavalcada de Reis tindrà tres parts enguany: la primera farà referència al “món de la il·lusió”, amb grups d’animació entre els quals trobarem astronautes i somnis d’aigua; en segon lloc hi haurà “la història”, la part on estaran presents tots els personatges que protagonitzen la tradició, com ara la Mare de Déu i sant Josep, l’àngel de l’Anunciació o els pastors. Com a novetat, enguany hi haurà un cor en la carrossa del naixement. Per acabar, la tercera part serà la de l’arribada dels Reis d’Orient amb els regals, acompanyats per més bandes de música i per un grup de batucada.

La policia local obrirà i tancarà una cavalcada on els bombers de la ciutat estaran a disposició dels Reis Mags per a repartir els seus regals.

Entre les característiques de la desfilada d’enguany destaca el respecte pel benestar dels animals. Seran les persones participants les que es disfressaran d’animals per a representar-los. D’altra banda, durant la cavalcada, com que s’ha pensat per a totes i tots els més menuts, hi ha previst repartir més de 1.100 kilos de caramels aptes per a xiquetes i xiquets celíacs.

A la tribuna de convidats, a les portes de l’Ajuntament, juntament amb l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, i la fallera major infantil de València, Sofía Soler, hi haurà diversos col·lectius representats, com ara membres de la unitat de dany cerebral Germanes Hospitalàries Nostra Senyora del Carme; representants de la Setmana Santa Marinera, de la Junta Central Fallera i de la Federació d’Associacions de Veïns. En eixe mateix lloc, l’actriu Carme Juan serà l’encarregada de retransmetre in situ l’arribada de Ses Majestats els Reis d’Orient.

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.