La Junta Local de Govern aprova demà l’acord que redueix a dos les zones de gran afluència turìstica

Valencia Noticias | Redacción.- La Junta Local de Govern aprovarà demà l’acord que redueix a dos les zones de gran afluència turística que, com es recordarà, va ser pres en el si del Consell Local de Comerç en els últims dies del passat any 2015. Este acord inclou la reversió de 3 de les 5 ZGAT (Zones de Gran Afluència Turística) que hi havia a València, i manté esta consideració únicament per al centre històric (incloent el carrer Colom) i la Ciutat de les Arts i les Ciències. Este acord serà elevat a la Conselleria de comerç per a la seua ratificació definitiva.

Las empresas afectadas se comprometen  a no despedir a ningún trabajador, frente a los 800 despidos que habían anunciado.
image-316046

Esta decisió, adoptada per consens al si del Consell Local de Comerç comporta que les grans superfícies limiten la seua llibertat horària actual a les dues zones assenyalades, i amb uns “condicionants pactats entre l’Ajuntament i l’entitat que agrupa els interessos de les grans empreses”, segons va manifestar en el seu moment el regidor Carlos Galiana.

Les empreses afectades es comprometen a no acomiadar cap treballador, front els 800 acomiadaments que havien anunciat. Durant la negociació de l’acord, el govern local s’ha mogut sota unes premisses fonamentals: la defensa de la conciliació laboral i familiar (que s’aconsegueix en reduir el nombre de festius treballats: els empleats de grans superfícies en ZGAT podran treballar un màxim d’entre 12 i 14 festius a l’any, tal i com ha confirmat públicament la patronal, sempre que no es tracte de treballadors contractats expressament per als torns de cap de setmana). A més d’això, els dies 1 i 6 de gener; 19 de març, Sant Josep; Maig 1; 9 d’octubre, dia de la Comunitat Valenciana i 25 de desembre totes les grans superfícies de la ciutat restaran tancades.

Una altra premissa ha estat impulsar el comerç de proximitat i aconseguir que les grans superfícies s’impliquen directament en una estratègia conjunta de dinamització del xicotet i mitjà comerç, que “ha de ser un dels generadors d’ocupació en estos propers anys.

Igualment es destaca la seguretat jurídica amb què s’afronta esta nova etapa basada en el diàleg i la recerca de consensos, ja que s’evita que cap de les parts presents en el Consell Local de Comerç inicie cap tipus d’acció judicial contra la reducció de les ZGAT.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.