BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

La Llotja del Cànem acollirà demà la segona de les conferències per recuperar el nom original de Castelló de la Plana

cartells A3Després d’una primera sessió teòrica, aquesta explicarà els casos pràctics d’Almassora i l’Alcora

La Llotja del Cànem acollirà demà a partir de les 18.30 hores la segona de les conferències que impulsa el govern municipal per tal d’explicar la necessitat històrica de recuperar el nom original de Castelló de la Plana. Aquesta rep el nom “La denominació oficial dels municipis valencians. Dos casos pràctics: Almassora i l’Alcora”, on els tècnics de Normalització Lingüística d’aquests dos municipis, Cèsar Mateu i Guillem Castany, explicaran com ha estat la normalització del topònim a les seues localitats, així com el seu procés administratiu i els avantatges que té. La conferència estarà moderada per Jaume Garcia, tècnic de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Castelló de la Plana.

 

Els dos canvis en els topònims d’aquests municipis es van fer durant el govern del Partit Popular, i ara el procediment és altre decret. Actualment, la legislació aplicable a la toponímia municipal és el Decret 69/2017, de 2 de juny, del Consell, de regulació dels criteris i procediment per al canvi de denominació dels municipis i altres entitats locals de la Comunitat Valenciana, i per tal d’incoar expedient administratiu on es raone i es justifique adequadament el canvi de denominació del municipi i s’adopte la forma tradicional valenciana.

 

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.