BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

La pintora Rosa Torres i l’escriptora Marina Izquierdo reivindiquen, al MuVIM, el paper de la dona en l’art i la literatura

El Péndulo | Redacció.- Amb motiu de les celebracions al voltant del Dia Internacional de la Dona, el Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat (MuVIM), dependent de la Diputació de València, acull aquest dimarts 7 de març la inauguració d’una mostra dedicada a la pintora valenciana Rosa Torres i una conferència que reivindica el paper de la dona en el món de l’art.

La jornada arrancarà a les 18:00 hores amb la inauguració de la mostra dedicada a la pintora valenciana Rosa Torres, amb una instal·lació al hall del museu i un espai expositiu dedicat a la presentació del seu treball. El centre museístic dóna així continuïtat al projecte, iniciat el 2016, de reservar aquests espais per contribuir a la visibilització de l’obra d’artistes plàstiques contemporànies.La escritora Marina Izquierdo.

Tal i com ha apuntat Nuria Espí, comissària de l’exposició, «el 7 de març novament la vidriera del MuVIM s’ompli de color; de traços potents que, a través de l’arbre, escenifiquen la força de les arrels i l’impuls de les branques cap al cel per trencar el sostre de vidre que encara pretén limitar-nos a les dones», ha emfatitzat.

L’obra de la qual parteix el projecte, i que es podrà veure al hall del museu, Pins vora mar, és un d’aquells «paisatges-finestra» de Rosa Torres amb els quals l’artista s’enfronta a la realitat per tornar-la reinterpretada mitjançant un llenguatge artístic propi, que beu al seu torn dels grans artistes del segle XX als quals escodrinya i reinterpreta passant-los pel seu filtre particular.

Un acte que comptarà amb la participació de Rafael Company, director del MuVIM, Nuria Espí, comissària de la mostra, i la mateixa pintora Rosa Torres.

Conferència

Posteriorment, a les 19:00 hores, al Saló d’Actes del MuVIM tindrà lloc la conferència, Escriptores silenciades. La cultura incompleta, a càrrec de l’escriptora, periodista i docent Marina Izquierdo, autora del llibre ‘La mitad silenciada’, que opta aquest any als Premis de la Crítica Literària Valenciana en la modalitat de poesia.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.