BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

La Policia Local estableix controls aleatoris en horts i camins rurals per a prevenir robatoris

_PPP9258
image-249277
El regidor de Seguretat Pública, Antonio Lorenzo, destaca “l’efecte dissuasori” de la presència policial durant la campanya citrícola

La Policia Local de Castelló ha iniciat aquest mes d’octubre la campanya anual de controls en horts i camins rurals amb l’objectiu de prevenir robatoris tant en explotacions agrícoles com en propietats de l’entorn rural del nostre terme municipal. El regidor de Seguretat Pública, Antonio Lorenzo, ha explicat que “durant la campanya citrícola hi ha molt moviment de vehicles i de persones en els camins rurals i és important comptar amb més vigilància i també amb la identificació precisa de vehicles i quadrilles que treballen en la recol·lecció per a evitar robatoris i sostració de productes agrícoles”.

L’objectiu fonamental d’aquesta campanya de vigilància és, a grans trets, aconseguir que la presència policial tinga un efecte dissuasori sobre els possibles autors de robatoris de productes agrícoles. D’aquesta manera, a més de la vigilància ordinària per part de la Guarderia Rural i la secció d’Extraradi, un grup d’agents de la Policia Local destinats en la Unitat de Comeses Especials (UCE) s’encarregaran d’instal·lar una sèrie de controls preventius i aleatoris en tot el terme municipal de Castelló amb la finalitat de controlar el moviment de vehicles i persones en camins i partides rurals. “La Policia Local verificarà la documentació dels vehicles que passen per aquests dispositius de seguretat i en cas de ser necessari, identificarà als conductors o passatgers dels mateixos per a comprovar que no estan realitzant cap conducta il·lícita”, ha apuntat Lorenzo.

Els controls i les vigilàncies, es realitzaran de forma alterna i aleatòria durant tot el dia i en els horaris que es consideren més convenients adaptant-se a les zones de recollida o on s’hagen produït robatoris o furts, “sempre amb la finalitat de maximitzar els esforços i ser més eficaços en la vigilància del terme rural”, segons l’edil. En cas de localitzar a l’autor d’un robatori o furt de productes agrícoles, a més d’instruir diligències al jutjat si és necessari, “es procedirà a l’aprehensió del material sostret, el qual, si no és reclamat pel seu legitime propietari, serà lliurarà a l’asil o qualsevol altra organització social per al seu consum”.

Lorenzo ha anunciat a més que la Policia Local es reunirà en breu amb els representants d’agricultors i productors del sector citrícola per a intercanviar informació i recordar el procediment respecte a les targetes identificatives que en anys anteriors ja s’ha dut a terme durant la campanya de vigilància.

Finalment, el regidor de Seguretat Públic ha fet una crida a la col·laboració ciutadana perquè sempre que es detecte un moviment sospitós en alguna propietat agrícola o ‘maset’, es done avís immediatament a la Policia Local a través del telèfon 092, a la Policia Nacional mitjançant el 091 o bé al telèfon d’Emergències 112.

RESULTATS CAMPANYES ANTERIORS

Any 2011/201

Es van efectuar un total de 33 controls i 29 vigilàncies. Es van controlar 383 vehicles i es van identificar 146 persones. Quant al material intervingut o recuperat durant la campanya, es van recuperar 164 quilograms de productes citrícoles i una electro bomba del Sindicat regs.

Any 2012/2013

Es van efectuar un total de 37 controls i 16 vigilàncies. Es van controlar 335 vehicles i es van identificar 82 persones. Quant al material intervingut o recuperat durant la campanya, es van recuperar 470 quilograms de productes citrícoles.

Any 2013/2014

Es van efectuar un total de 25 controls i 24 vigilàncies. Es van controlar 297 vehicles i es van identificar 83 persones. Quant al material intervingut o recuperat durant la campanya, es van recuperar 485 quilograms de cítrics i 210 quilos de garrofes. També es va procedir a la van recuperar de 35 comptadors de reg i 5 rotllos de cablejat elèctric.

Any 2014/201

Es van efectuar un total de 57 controls i 14 vigilàncies. Es van controlar 393 vehicles i es van identificar 107 persones. Quant al material intervingut o recuperat durant la campanya, es van recuperar més de 2400 quilograms de cítrics

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.