La regidoria d’Igualtat i Polítiques Inclusives organitza la campanya del Dia Internacional de la Dona per a “construir el camí a la igualtat real”

València Notícies | Redacció.- La regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel Lozano, ha presentat la campanya i activitats amb motiu del Dia Internacional de la Dona el 8 de març, que té com a lema “Crida per la igualtat real”. “Volem que ser dona no signifique tindre menys drets fonamentals”, ha afirmat la regidora. Al llarg de la seua intervenció, Lozano ha recordat i s’ha solidaritzat especialment amb les dones que patixen les diferents violències masclistes “des de les més quotidianes, fins les més agressives”.

 La Regidoria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament ha organitzat un programa d’activitats que “defensa la lluita contra la falta d’igualtat laboral, la falta d’igualtat en les nostres vides i, sobretot, que busca que les dones es vegen lliures de violència masclista”. “Volem que ser dona no signifique tindre menys drets fonamentals”, ha ressaltat la regidora. Lozano ha convidat a sumar-se demà a l’aturada mundial que diferents organitzacions han convocat entre les 12h i les 12.30h, “com a mesura de protesta global davant una situació de greuge i desigualtat que afecta a la meitat de la població del planeta”.Presentación de la campaña en el Día Internacional de la Mujer por la concejala Isabel Lozano.

Isabel Lozano ha recordat que “es tracta també de contribuir a l’apoderament de la dona en l’àmbit privat, ja que sense eixe equilibri no és possible aconseguir la igualtat”. A més, “emprenem accions que contribuïsquen a enderrocar els antics mites sobre les dones, com el de la dona superwoman”, per açò, un dels pilars d’esta campanya és l’educació i la conscienciació, com són els “Cursos i tallers en centres municipals de joventut” al llarg de tot el mes de març.

Entre les activitats, la regidora ha destacat també quatre sessions de curtmetratges, ja que amb els audiovisuals “busquem reforçar la igualtat amb un mitjà que arriba a un públic nombrós”, ha explicat Lozano.

Una altra de les novetats és la convocatòria del I Certamen de Relats Beatriu Civera, que porta el nom de l’escriptora valenciana de relats curts. Les bases es poden consultar en la web de l’Ajuntament (www.valencia.es/mujereseigualdad).

Dia Internacional de la Dona

El mateix dia 8 de març se celebra en el Saló de Cristall de l’Ajuntament un “Reconeixement a les dones de la festa”, en el qual s’homenatja quatre dones que han destacat per la seua contribució al món de les falles., entre elles, Reyes Martí. Cal destacar que la mascletà d’este dia 8 és a càrrec de la pirotècnia de María José Lora Zamorano. A més, en estes Falles 2017 és la primera vegada que dos dones figuren entre les empreses que disparen mascletaes.

Per la seua banda, la Universitat Popular de València oferix un programa d’activitats en els seus centres, que inclouen xarrades, col·loquis, tallers, concursos, exposicions, teatre i cinema, entre altres coses. La Universitat Popular –ha destacat Isabel Lozano– “és un espai de reflexió que proposa un examen crític sobre el feminisme. És important que reconeguem que hi ha diferents formes de fer feminisme segons les diferents generacions”, esta idea s’arreplega, per exemple, en els “Testimonis de dones”, en els quals dones de diferents edats parlen de les seues experiències respecte al concepte d’igualtat. El programa complet es pot consultar en la seua pàgina www.universitatpopular.com o en el seu perfil de facebook.

Contra la violéncia masclista

Isabel Lozano s’ha mostrat especialment sensible al drama de les dones que patixen violència, per la qual cosa “se suma a la coordinadora feminista que realitzarà una vigília d’una hora per elles”. La regidora ha mostrat la seua solidaritat amb les dones més vulnerables que patixen la intolerable situació de violència.

També ha destcat Lozano que el dia 1 d’abril tindrà lloc la II Marxa de primavera de les dones al Saler, organitzada per a públic en general i participació de famílies que pretén visibilizar la qüestió de la igualtat per a tots i totes, així com recolzar la superació dels rols i els estereotips de gènere.

El programa d’activitats complet es pot consultar en www.valencia.es/mujereseigualdad
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.