La Setmana de la Mobilitat es desplega pels barris i inclou en el seu programa la primera Fira de la Mobilitat Sostenible

València Noticies | Redacció.- Per segon any consecutiu, l’Ajuntament de València celebra la Setmana de la Mobilitat, amb un programa que el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha qualificat d’“intens i ambiciós”. Les activitats començaran el dimecres 14 de setembre i acabaran el dijous 22, amb la celebració del Dia sense Cotxes. Com a novetat, enguany la plaça de l’Ajuntament acollirà la I Fira de la Mobilitat Sostenible, entre el 16 i el 18 de setembre, amb la possibilitat de participar en conferències i activitats lúdiques al voltant del transport públic i la mobilitat alternativa.

presentacion-de-la-semana-de-la-movilidad
image-419739

Durant la presentació del programa d’activitats, el regidor Grezzi ha subratllat que l’objectiu principal de la Setmana de la Mobilitat d’enguany és “involucrar tots els barris de la ciutat”. Grezzi ha destacat la col·laboració i implicació de l’EMT, que organitzarà activitats en cada barri i en els mateixos autobusos, i també de la Policia Local, “que s’ha implicat amb molt d’interés en nombroses activitats en les places i carrers de la ciutat”.

Cada dia, l’epicentre de la Setmana de la Mobilitat estarà en un barri, des del Marítim fins a Russafa passant per Benicalap, Tres Forques, Castellar o el centre. Als matins es realitzaran activitats escolars en 16 centres dins del programa “EMT a l’Escola” i a les vesprades tindran lloc actes i trobades organitzades per entitats veïnals i socials, per a acabar cada jornada amb un concert d’una banda valenciana. Entre els artistes que hi participaran figuren Nèstor Mir, Gilbertástico i Tomàs de los Santos. Una altra entitat col·laboradora destacada serà el club Valencia Basket, que protagonitzarà activitats d’animació en l’àrea de Quatre Carreres.

La principal novetat de la Setmana de la Mobilitat 2016 serà la celebració de la I Fira de la Mobilitat Sostenible, que tindrà lloc entre els dies 16 i 18 a la plaça de l’Ajuntament. El regidor Giuseppe Grezzi l’ha descrit com “un espai per a debatre, gaudir i experimentar amb els diferents avanços en matèria de mobilitat sostenible”.

La Fira de la Mobilitat Sostenible comptarà amb sis espais: una àrea d’exposició, composta per 18 estands, on els patrocinadors i empreses col·laboradores presentaran els seus productes; una zona dedicada a associacions i entitats socials relacionades amb la mobilitat; un espai d’activitats lúdiques i d’animació dedicades al públic infantil i juvenil; una zona on es podran provar productes com ara noves bicicletes, patins i cadires de rodes, i una àrea de conferències i debats.

los-autobuses-volveran-a-ser-gratuitos-el-jueves-22-de-septiembre
image-419740
L’EMT disposarà d’un espai especial en la Fira, on organitzarà diferents activitats tant per a adults com per a públic infantil relacionades amb la mobilitat sostenible i el transport públic. A la plaça hi haurà estacionats dos autobusos adaptats per a persones amb discapacitat física que es podran visitar lliurement.

‘Mou-te per València’

Així mateix, durant la Setmana de la Mobilitat, l’Ajuntament incentivarà els desplaçaments a peu i amb bicicleta amb la iniciativa “Mou-te per València”. A través de la plataforma Ciclogreen, totes les persones que s’inscriguen en la web www.moutepervalencia.com i registren els seus trajectes com allí s’indica obtindran punts amb els quals podran optar a premis oferits per les empreses col·laboradores.

La Setmana de la Mobilitat acabarà el dijous 22 amb la celebració del Dia sense Cotxes. Com ha explicat el gerent de l’EMT, Josep Enric Garcia, durant tot el dia els autobusos seran gratuïts. Garcia ha donat a més detalls sobre una campanya promocional posada en marxa per l’entitat: “Des del 12 de setembre fins al dia 25, els dos inclosos, totes les recàrregues de bonobusos que es realitzen a través del web www.emtvalencia.es o l’aplicació mòbil de l’EMT rebran un regal de dos viatges extra per cada deu comprats”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.