La Setmana de la Mobilitat torna a la plaça de l’Ajuntament amb la fira i un concert de l’Orquestra de València

València Notícies | Redacció.- Del 16 al 23 de setembre es celebra a València la Setmana de la Mobilitat Sostenible amb una gran quantitat d’activitats, que es tancaran el dissabte 23 amb el primer concert de l’Orquestra de València a la plaça de l’Ajuntament, d’accés lliure i on s’interpretaran bandes sonores de pel·lícules. La segona edició de la Fira de la Mobilitat Sostenible, que s’inclou dins d’esta setmana europea i que va tindre una bona acollida l’any passat, serà el cap de setmana del 16 al 17.

“És un gran orgull que per primera vegada hi haja un concert de l’Orquestra de València a la plaça de l’Ajuntament, després que en l’any 2015 l’alliberarem i la retornarem al gaudi ciutadà, i és un immillorable tancament de les activitats de la Setmana de la Mobilitat”, ha exposat este matí el regidor de Mobilitat Sostenible Giuseppe Grezzi en la presentació de la Setmana i Fira de la Mobilitat Sostenible de València. “Este concert entra dins de la línia d’acostar la cultura a la ciutadania, i també en la línia de palau obert. Volem que tant el Palau de la Música com l’Orquestra de València siguen referents per a tots els valencians i les valencianes”, ha exposat la presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello.Cartel de la Setmana i Fira Movilitat.

“La Fira de la Mobilitat Sostenible tindrà enguany molts més expositors i més espais per a provar vehicles sostenibles de tot tipus. L’aspiració que tenim és de superar el resultat de l’any passat i convertir-nos en la millor fira de la mobilitat de tota Europa”, ha indicat este matí Giuseppe Grezzi. Esta fira, que inclourà espais de reflexió, i el Dia de la Bicicleta que es celebra el diumenge 17, amb eixida del passeig de l’Albereda a les 10 hores, funcionaran com a inici de tota la setmana.

El dilluns 18, a les 10 hores, s’ha organitzat la jornada “Mobilitat, Salut i Seguretat Viària” al Col·legi d’Enginyers, Canals i Ports, on es posaran en comú idees sobre el futur de la ciutat per a aconseguir una mobilitat més segura i sostenible. Eixe mateix dia, a les 17 hores, es presentarà la nova aplicació de l’EMT València.

Educació i mobilitat

Enguany destaca l’aposta de la Regidoria de Mobilitat Sostenible per a donar a conèixer formes de desplaçar-se entre els més joves, amb la col·laboració de la Regidoria d’Educació. Així, a més del concurs de dibuix de l’EMT de València, el dimarts 19 a les 10 hores es farà l’activitat “L’alumnat pren el carrer”. Mitjançant la pràctica de la popular acció ideada per Francesco Tonucci en el seu projecte “La Ciutat dels Xiquets”, nombroses aules d’educació primària eixiran al carrer per a reconèixer l’entorn dels seus centres i sancionar simbòlicament les conductes insolidàries i incíviques relacionades amb la mobilitat que dificulten o posen en perill la integritat de les persones en general i de les menudes en particular.

Això es completarà el divendres 22 amb el Dia Sense Cotxes, quan es podrà viatjar en els autobusos de l’EMT gratuïtament i quan a les 10.30 hores es realitzarà “l’Especial EMT a l’Escola” a la plaça de l’Ajuntament amb la participació dels ninots Superbusina i Superbús i amb l’actuació estel·lar de Ramonets, una banda de rock orientada al públic infantil. A més, per a no oblidar-se de l’estudiant de secundària, la vesprada del divendres 22 es realitzarà el concert “Secundària es mou”, amb l’actuació del raper Arkano, conegut per ser un dels millors rapers espanyols en la categoria de freestyle rap, i amb altres convidats especials.

La Setmana de la Mobilitat Sostenible es tancarà el dissabte 23, a les 19 h, amb el concert de l’Orquestra de València “Una Plaça de Cine”, que comptarà amb peces de John Williams, Ennio Morricone o  Henry Mancini, entre altres. Prèviament, a les 11 h es realitzarà també a la plaça de l’Ajuntament el “Matinal EMT” amb les actuacions de Dani Miquel i Sènior i el Cor Brutal.

 La Setmana s’expandix als barris

El dimarts 19, a les 18.30 h, tindrà lloc a Las Naves el taller “Com ens movem al Marítim”, un taller participatiu i lúdic adreçat als veïns i veïnes dels barris del Marítim per a  valorar la qualitat de l’espai públic urbà i la seua mobilitat  i detectar les oportunitats de canvi que milloren l’entorn quotidià.

Al mateix temps, el dimecres 20 es farà la roda de debat “Recuperant Ciutat Vella”, on es reflexionarà sobre la situació actual i futura dels barris integrats a Ciutat Vella i com dinamitzar els carrers i places connectant amb el patrimoni i la cultura. Esta activitat serà a La Cochera de Correoviejo (plaça Correu Vell, baix, nº3) i comptarà amb la participació de múltiples mirades.

Cinema i mobilitat

Paral·lelament a la Setmana de la Mobilitat Sostenible, del 15 al 21, es celebra el cicle Cinema i Mobilitat a La Filmoteca, amb la col·laboració de l’Institut Valencià de Cultura. Es projectaran les següents pel·lícules: “Nit a la Terra” (1991, Jim Jarmusch), “Lladre de bicicletes” (1948, Vittorio De Sica), “Trànsit” (1971, Jacques Tati), i “Alicia en les ciutats” (1974, Wim Wenders).
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.