La ‘Setmana Estellés: un entre tants’ nodrirà València de poesia a partir de demà en un homenatge a Vicent Andrés Estellés

El Péndulo | Redacción.- La regidora de l’Àrea de Cultura, Glòria Tello, ha destacat els forts vincles amb la ciutat de València del poeta nascut a Burjassot i ha assegurat que esta convocatòria ha de servir tant per a retre l’homenatge que mereix Estellés com per a apropar la poesia als ciutadans de totes les edats.

Entre les activitats programades per a tota la setmana ‘Un entre tants’ hi ha diversos recitals de poesia, alguns dels quals en el Consistori:

 • Demà dilluns, a les 9:30h. Recital de poesia de Vicent Camps amb obra de Vicent Andrés Estellés, per a xiquets i xiquetes de tercer cicle de Primària del CEIP Cavite-Illa de Hierro. Biblioteca Pública Municipal Casa de la Reina (Carrer de la Reina, 85).
  Estellés tendrá un destacado homenaje a los largo de la semana.
  image-256554
 • Dimarts, 10, a les 10:00h. Recital de poesia per alumnes de la Universitat Hemicicle de l’Ajuntament.
 • Dimecres, 11, a les 11:00h. Inauguració del Punt Estellés de l’Ajuntament amb lectura de versos del poeta. Saló de Cristall de l’Ajuntament.
 • Dijous, 12, a les 11:00h. Recital de poesia sobre l’obra ‘Inventari clement de Gandia’ d’Estellés. Biblioteca Palau de l’Exposició (Plaça de Galícia, 1).
 • Divendres, 13, a les 11:00h. Recital de poesia per als alumnes de batxillerat de l’IES Campanar. Hemicicle de l’Ajuntament.
 • Dissabte, 14, a les 11:00h. Conferència a càrrec de Jordi Oviedo, professor universitari i investigador encarregat de la digitalització de l’arxiu del poeta. Hemicicle de l’Ajuntament.
 • Dissabte, 14, entre les 12:00h. i les 13:30h. Passejada per València a través de l’obra d’Estellés, guiada per la seua néta Isabel Anyó, i lectura de versos de l’autor.
 • Dissabte, 14, a les 21:00h. Festa Estellés amb sopar, lectura de poemes i l’espectacle ‘Sis veus per al poeta’, amb Eva Dénia, Lola Ledesma, M. Amparo Hurtado, Merxe Martínez, Patxi Ferrer i Sílvia Ampolla. Centre cívic de Castellar-l’Oliveral (Carrer de la Poetisa Leonor Perales, s/n). Organitzat per l’Alcaldia pedània.

Tello ha afirmat que ‘un dels poetes valencians més importants no pot ser ignorat per la ciutat en què va crèixer i va viure fins la seua mort i que està present en bona part de la seua extensa obra”. Per això, ha afegit, “València ha de reconèixer Vicent Andrés Estellés tal i com mereix, tant per la seua obra, com per la importància de la poesia”.

Segons ha explicat Tello, la voluntat de l’equip de govern és que esta setmana ‘Un entre tants’ siga només el preludi de tot un seguit d’activitats amb el poeta valencià com a epicentre. Així les coses, es contemplen opcions com ara la Ruta Estellés, una antologia poètica amb poemes sobre la ciutat de València, propostes didàctiques, la col·laboració amb la Fundació Vicent Andrés Estellés de Burjassot i la participació en una biografia del poeta. A més, Tello ha destacat la importància d’omplir la vida cultural de la ciutat amb conferències d’escriptors valencians i amb recitals de poesia dins de l’Ajuntament, i d’apostar de forma decidida pels premis literaris municipals ‘Ciutat de València’.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.