La setmana que ve es licitaran les obres per a finalitzar la urbanització d’espais urbans i mobilitat del sector de la Torre

València Notícies | Redacció.– La setmana que ve es licitaran les obres per a finalitzar la urbanització d’espais urbans i mobilitat del sector de la Torre. Així ho han anunciat este matí el regidor d’Urbanisme, Vicent Sarrià, i la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, després de la reunió que han mantingut este matí.

La trobada ha comptat també amb la participació de la directora general de l’Entitat d’Infraestructures de la Generalitat (EIGE), Helena Beunza. Tots ells han tractat sobre les actuacions previstes en l’entorn de la Torre, que el regidor Sarrià ha qualificat de “notícia magnífica”. L’edil ha agraït que la Conselleria haja “mantingut este projecte com a prioritat, a pesar de les dificultats pressupostàries”. A més, ha destacat que d’esta manera “podrem dotar els veïns dels servicis necessaris” i “donar resposta a unes reivindicacions històriques”.

“Estem davant del principi de la solució a un dels majors fiascos urbanístics que va deixar el Partit Popular”, ha afirmat Vicent Sarrià, i ha recordat les crítiques cap a un projecte “mal planejat i pitjor executat, que simbolitza l’època d’expansió urbana a costa de l’horta”.

El concejal Vicent Sarrià se ha reunido hoy con la consellera María José Salvador para tratar sobre los trabajos, que supondrán una inversión de 2,2 millones de euros.

A més, ha afegit, també es resoldrà “la difícil comunicació de vianants entre la Torre, Camí Real i Sant Marcel·lí” per mitjà de la licitació, per part de la Conselleria, del projecte per a la construcció d’una passarel·la de vianants i ciclista que connecte ambdós costats del llit, “amb un traçat adequat, en la mesura que siga possible, a les demandes de les entitats veïnals de la zona”.

La Conselleria licitarà estes obres d’urbanització que suposaran una inversió de 2,2 milions d’euros. Tal com ha explicat la consellera María José Salvador, el Consell considera que esta actuació és important per a aconseguir “revitalitzar el desenvolupament d’esta zona”, les obres de la qual estan paralitzades des de 2012, de manera que provoquen un important deteriorament en els elements ja construïts. “Com a administració hem d’acabar estes obres, sobretot quan hi ha veïns que residixen en la Torre i no han de patir la deixadesa i els greuges patits per part del govern autonòmic anterior”.

Tant la consellera com el regidor han destacat el “treball exemplar de coordinació, diàleg i consens” establit entre la Conselleria i l’actual equip de govern de l’Ajuntament que han aconseguit desbloquejar la situació. Una col·laboració que serà “el primer pas ferm per a donar viabilitat i racionalitat a un projecte que mostra, com altres, la política megalòmana d’un projecte de l’antic govern que es va abandonar fa anys i que nosaltres ara reconduirem”.

Les obres d’urbanització executades al 2011 i 2012 (fases I, II i III) van comprendre 135.250 metres quadrats, el 54,4% del total de la superfície que cal urbanitzar. Ara, amb la licitació de la fase IV, està prevista finalitzar la major part de l’actuació sobre un total de 110.429 metres quadrats, la qual cosa representa el 44% del sector. Els treballs que s’hi han de realitzar, el termini d’execució dels quals és de sis mesos, són els següents: finalització de paviments, xarxa de reg i jardineria; adequació de séquies; pas de vianants amb semaforització en la CV-407; adequació de la zona d’afecció de la carretera CV-400, amb  execució de dos zones destinades a horts; realització de dos trams de la xarxa d’aigües pluvials, d’un encreuament de telefonia i col·locació de punts de llum, així com la revisió de les instal·lacions ja existents; treballs de demolició i moviments de terres per a finalitzar l’actuació.

Les obres, que es preveu que comencen en el segon semestre d’enguany, també milloraran substancialment la qualitat de vida dels  seus veïns, ja que inclouen l’execució d’algunes instal·lacions esportives i zones de jocs de xiquets i jocs biosaludables, així com mobiliari urbà (bancs, papereres, fonts abeurador i aparcabicicletes).

Millora de l’accessibilitat i la mobilitat

La consellera ha destacat l’esforç comú per millorar l’accessibilitat i  mobilitat en la zona, i ha subratllat que es treballa en un projecte “que marca un abans i un després en les polítiques de recuperació de qüestions abandonades en la ciutat de València per governs anteriors. Parlem de millorar la connectivitat entre la ciutat i les seues pedanies, d’apostar per un nou model de mobilitat sostenible i que la col·laboració entre institucions és possible”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.