La St. Louis Symphony debuta al Palau de la Música amb la simfonia ‘Del nou món’ de Dvořàk

El Péndulo | Redacció.- La St. Louis Symphony debutarà demà dimecres (19:30 hores) al Palau de la Música de València, amb un concert que inicia la seua gira espanyola. Es tracta de la segona formació simfònica més antiga dels Estats Units i una de les grans orquestres nord-americanes que faltava per debutar a l’auditori valencià. Interpretarà un programa del gran repertori en què sota la direcció de David Robertson, el públic podrà escoltar la cèlebre Simfonia núm. 9 “Del Nou Món” del compositor txec Antonin Dvořàk. Prèviament, s’interpretarà el “Concert per a violí” d’Erich Korngold que tocarà el concertista Gil Shaham, un dels violinistes més admirats pel públic valencià pel seu so càlid i nítid, i gran precisió tècnica. Completarà el programa “The Chairman Danses: Foxtrot (1947) per a orquestra” de John Adams, un compositor molt vinculat a la St. Louis Symphony.

La St. Louis Symphony. (Foto-Dilip Vishwanat).

La St. Louis Symphony. (Foto-Dilip Vishwanat).

La St. Louis Symphony va ser fundada en 1880. A més dels seus concerts d’abonament al Powell Hall, exercix un paper essencial en la vida comunitària, amb programes anuals educatius i musicals gratuïts per a tota la regió. El 2015 va rebre un Premi Grammy a la Millor Interpretació Orquestral per la seua gravació de “City Noir” i del “Concert per a saxòfon” de John Adams. Va ser el sisé Grammy obtingut per l’orquestra i la seua 57a nominació. Gil Shaham col·labora habitualment amb la Berliner Philharmoniker, Boston Symphony, Los Ángeles Philharmonic i Chicago Symphony, entre altres. Compta amb més de dos dotzenes de gravacions al seu nom que inclouen supervendes als Estats Units i la resta del món. Toca un Stradivarius “Countess Polignac”, de 1699.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.