La XII Jornada de Patrimoni del PEU-UJI es centra en les comunitats patrimonials

ProyectoPEU-1La Llotja del Cànem, seu de la Universitat Jaume I en la ciutat, ha acollit avui la XII Jornada d’Investigació del Patrimoni Cultural del projecte Patrimoni del Programa d’Extensió Universitària (PEU) de l’UJI. Com en cadascuna de les edicions anteriors, la Jornada ha sigut un punt de trobada, formació i reflexió dels membres del projecte Patrimoni: representants dels Grups Locals del projecte, xarxa tècnica del PEU-UJI,  especialistes, docents, alumnes i interessats en el patrimoni i la gestió cultural.

 

El vicerector de Cultura, Extensió Universitària i Relacions Institucionals, Wenceslao Rambla, ha fet la presentació d’aquesta jornada que s’ha centrat en les persones que fan possible els projectes, situant el patrimoni com a recurs. Rambla ha explicat que l’objectiu és «cercar a les comunitats patrimonials que fan possible tota sort de projectes encaminats a l’enfortiment de relacions patrimonials entre les persones i el seu territori».

 

En la XII Jornada d’Investigació del Patrimoni s’han presentat les comunicacions dels Grups Locals de Cirat, Costur i Vilanova. També han impartit dues ponències Jakoba Errekondo, responsable del projecte «Paisatge Cultural de Zerain», i Pepa Subirats, responsable del Centre de Desenvolupament Rural Museu de la Pauma. Per a finalitzar, s’ha celebrat l’Assemblea de Grups i la presentació de Memòria Viva 9, la revista del projecte Patrimoni-PEU.

 

Més informació
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.