L’Adminstració valenciana unificarà els procotocols contra la violència masclista

Valencia Noticias | Redacción.- La regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel Lozano, ha convocat per primera vegada l’anomenada “Comissió d’avaluació i seguiment del protocol d’actuació en situacions de violència contra les dones”. A nivell de coordinació una de les conclusions a les que s’ha arribat és la necessitat d’homogeneïtzar els protocols autonòmic, municipal i dels Cossos de Seguretat.

La Comissió també ha decidit que cal actualitzar el protocol que hi ha actualment per a adaptar-lo a la nova llei de protecció de la infància i s’ha assenyalat com uns dels majors reptes a afrontar el problema de les dones que no volen denunciar el maltracte, però de les que “igualment és necessari fer una intervenció i seguiment”, ha dit Lozano.De momento, se empezará por la atención jurídica

De moment, es començarà per l’atenció jurídica, amb un grup de treball que tindrà la funció de vetllar perquè el protocol complisca totes les lleis en vigor.

Un altra via de treball que s’ha plantejat és la d’introduir la Conselleria d’Educació en la comissió de manera que la tasca de detecció i prevenció de casos de violència masclista puga incloure’s a les escoles, cosa que no contemplava el pla anterior. A més s’ha fet èmfasi en que cal fer un seguiment i avaluació del procés per conèixer què és el que funciona bé i el que es pot anar millorant.

Lozano ha recordat que amb el protocol es vol “establir consensos i compartir criteris d’actuació entre totes les parts”. Així com “desenvolupar una estratègia d’acció comuna i uns procediments i formes d’actuació coneguts, compresos i compartits”. Lozano també ha destacat que el protocol ajudarà a “establir sistemes de comunicació estables, eficaços i continus que faran l’atenció a les dones més eficaç”. Per últim la regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha destacat la il·lusió i les ganes de treballar que s’ha trobat per part de tots els actors implicats i és que, ha dit “quan hi ha voluntat política, es pot avançar molt en la lluita contra la violència”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.