L’Ajuntament amplia el conveni de multes amb la Generalitat per a la recaptació de tributs municipals i sancions greus

multasEn 12 mesos s’han recaptat 3,7 milions d’euros de multes que fins ara no es cobraven amb l’objectiu d’arribar a l’equitat i conscienciar sobre la seguretat viària

 L’alcalde de València, Joan Ribó, ha signat hui una addenda de modificació del Protocol de desenvolupament del Conveni de col·laboració entre el consistori i l’Institut Valencià d’Administració Tributària, dependent de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic, en matèria d’embargaments per sancions de multes de trànsit i ORA a realitzar fora del terme municipal de València. Així, s’acorda estendre este sistema de cobrament als tributs municipals, sancions i altres ingressos, al mateix temps que el conveni es prorroga un any més, fins al 9 de juny de 2019.

 

El desenvolupament del conveni ha estat molt satisfactori per a les administracions, ja que amb este sistema es posar fi a situacions d’impunitat derivades, ja que l’ajuntament no tenia competències per actuar sobre infractors quan estes actuacions havien de realitzar-se fos del terme municipal de València. Ara, seguint un principi d’equitat, es garanteix la igualtat de la ciutadania, independentment del seu lloc de residència en l’àmbit de la Comunitat Valenciana, i es reforça la seguretat vial. A més, ara, este conveni es complementa amb la recaptació de tributs municipals, així com sancions greus i molt greus, en moltes ocasions referides a incompliments per part de locals d’oci.

 

Fins a l’1 de juny, l’IVAT ha desenvolupat actuacions que representen un total benvolgut proper als 3’7 milions euros, referits a 18.126 procediments d’embargament per infraccions no abonades. Amb la signatura d’esta col·laboració, la Generalitat, a través de l’IVAT, pot demanar informació a entitats financeres i autoritzar sol·licituds d’embargament per reclamar el pagament de multes interposades per l’Ajuntament de València, així com altres ingressos de naturalesa pública, tributaris i no tributaris, quan estos hagen de realitzar-se fos del terme municipal de València i en l’àmbit territorial de la Comunitat. A més, l’institut també té la capacitat d’aixecar embargaments i resoldre els recursos interposats contra les seues actuacions.

 

Este conveni té un any de vigència des de la seua signatura i es pot prorrogar anualment fins a un límit de quatre. L’acord ofereix també a l’institut la capacitat per introduir mesures que agiliten i facen més eficaç la gestió dels procediments sancionadors.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.