L’Ajuntament ampliarà la descentralització de la decoració nadalenca las barris per a fomentar el xicotet comerç

València Notícies | Redacció.- El regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, ha anunciat que per tercer any consecutiu a la nostra ciutat el pròxim Nadal hi haurà una descentralització de l’ornamentació i la il·luminació nadalenques per reforçar l’activitat comercial en diversos barris i pobles de la ciutat i incidir en l’aposta del govern de Joan Ribó per dotar de protagonisme tots els districtes de València.Plaza del Ayuntamiento en Navidad.

La principal novetat enguany serà l’increment dels arbres de Nadal que s’instal·laran pels barris de la ciutat, com a complement al tradicional arbre de Nadal de la Plaça de l’Ajuntament. Dels sis dels darrers dos anys enguany es passarà a instal·lar-ne 9. Se sumen així els barris dels Orriols, Sant Marcel·lí i Abastos als enclavaments que els dos darrers anys ja han tingut arbre de Nadal: les places de Patraix, Campanar, Benimaclet, Sant Valer (a Russafa), la Creu del Canyamelar i Doctor Collado (a Ciutat Vella). Així les coses, l’estratègia de Cultura Festiva ha fet que es multipliquen en dos anys els punts de decoració nadalenca en tota la ciutat, en passar dels set  de 2015 o els 22 de l’any passat als 25 d’enguany.

Fuset ha destacat la creació de diversos focus d’atracció amb esta ornamentació nadalenca. “Comerciants com els de la plaça de la Reina s’han mostrat molt satisfets per la dinamització econòmica que es crea en uns altres punts de la ciutat, a banda de la Plaça de l’Ajuntament, que són enclavaments històrics i amb un fort component comercial”, ha explicat, i ha recordat que l’estratègia de reforçar cada festa de la ciutat com a motor social, cultural i econòmic ja s’ha aplicat amb resultats molt positius, per exemple, en les darreres edicions de la Gran Fira de València, “on molts barris i pobles de la nostra ciutat han pogut disfrutar per fi d’una oferta cultural descentralitzada i de polítiques municipals que consideren que tots els veïns i veïnes de la ciutat tenen la mateixa dignitat i el mateix protagonisme en el nostre dia a dia”. A més, ha destacat que la descentralització durant el Nadal també comporta que “molts altres col·lectius aprofiten estos nous punts d’atracció per fer les seues propostes lúdiques a la ciutadania, amb el dinamisme que això comporta per a tots eixos racons de la ciutat”.

Augmenta la il·luminació nadalenca.

Pel que fa a la il·luminació nadalenca, Fuset ha explicat que enguany n’hi haurà més en la façana del consistori, mentre que en la Plaça de l’Ajuntament es passarà de la il·luminació decorativa de banda a banda a una il·luminació lateral en bàculs. “Estes novetats se sumen a la decisió l’any passat d’estendre la il·luminació de Nadal a tots els districtes i pobles de la ciutat, que ja varen comptar almenys amb un cartell lluminós per felicitar les festes o una cortina de llums de tecnologia LED”, ha recordat Fuset.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.