banner_990x90_EFE (1)

L’Ajuntament anuncia l’aprovació de l’oferta pública d’ocupació de 2016 amb un increment de la plantilla municipal en 124 persones

València Noticies | Redacció.- El govern municipal ha anunciat l’Oferta Pública d’Ocupació d’enguany, que preveu la incorporació de 124 professionals a la plantilla de l’Ajuntament. Es tracta d’una oferta variada que inclou 33 places per a policies locals i 18 per a bombers, crea el cos A2 d’administració general fins ara inexistent i dota de personal els servicis municipals a través dels quals es vehiculen les polítiques principals del govern local.

 L’Oferta Pública d’Ocupació de l’Ajuntament de València ha estat aprovada per unanimitat este dimecres en la Mesa de Negociació. Oferix 33 places per a policies locals, 30 per a la creació del cos de gestió A2 d’administració general, 18 per a bombers, huit per a agents d’igualtat i uns altres huit per a agents en participació ciutadana i transparència, sis per a agents en gestió ambiental, cinc per a agents en turisme, quatre per a tècnics lingüistes, tres tant per a dissenyadors gràfics com per a agents en comunicació i tècnics auditors, dos per a agents en prevenció de riscos laborals i una per a agent en cooperació.

La propuesta se ha aprobado hoy por unanimidad en la reunión de la Mesa de Negociación.
image-381488

El regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, ha agraït als representants sindicals la seua predisposició per fer viable esta Oferta Pública d’Ocupació “que trenca amb 10 anys a la deriva en polítiques de personal en este ajuntament per culpa de les prioritats desencaminades del Partit Popular”. De fet, Campillo ha destacat que “l’oferta respon a les principals línies polítiques del govern municipal, com ara la protecció ciutadana, el benestar social, la participació i la transparència, l’economia, la dignificació del personal, el medi ambient, la normalització lingüística i el control dels comptes públics i la cooperació internacional”. A més, ha afegit que “la plantilla de l’Ajuntament s’ha reduït un 11 per cent en els últims cinc anys per les polítiques del PP. Ara comencem a corregir la manca de personal que ha ofegat els servicis municipals i la seua oferta a la ciutadania”.

Per la seua part, la regidora de Policia Local i Bombers, Sandra Gómez, ha destacat que “ha hagut de ser el nou equip de govern de la ciutat el que pose fi a 10 anys sense incorporacions de policies locals i huit anys sense cap nou bomber. De fet, convoquem més places de les que deixen les persones que s’han jubilat”. En la mateixa línia, ha lamentat l’eliminació en el mateix període de temps de 250 efectius dels cossos de Policia Local i Bombers. “Ens comprometem a pal·liar la manca de personal no només amb esta Oferta Pública d’Ocupació, sinó també de forma progressiva durant tot el mandat”, ha dit la regidora, qui ha destacat que “la pèrdua de personal generada pel Partit Popular va afectar greument a uns col·lectius que són els que mantenen la seguretat en els nostres barris, protegeixen el nostre entorn i defensen les persones més vulnerables”.

Esta és la primera Oferta Pública d’Ocupació amb places per a policies locals des de 2006, mentre que la darrera que es va formular de forma genèrica va ser en 2008. En aquella ocasió s’hi van oferir 237 places, però 167 d’elles, més del 70 per cent, finalment no es van convocar. D’altra banda, en els processos específics ofertats en 2014 i 2015 només hi hagué places per a comandament en Policia Local i Bombers. “Una dècada sencera sense augmentar ni un sol agent de Policia Local és una mostra clara del que ha fet el Partit Popular amb la nostra ciutat”, ha afirmat Gómez.

Campillo, per acabar, ha traslladat el seu agraïment al personal de l’Ajuntament “per haver hagut de fer, fins i tot, més tasques que abans, tot i vore com cada any la plantilla es reduïa en més d’un centenar de persones. Afortunadament els podem dir a totes i tots que el compromís d’este equip de govern és revertir la situació, augmentar el personal de la casa i millorar els servicis que oferim a la ciutadania”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.