L’Ajuntament comença les obres per a enderrocar dos terços de l’edificació que encara queda de la fàbrica cervesera que hi al carrer de Sant Vicent

València Notícies | Redacción.- L’Ajuntament ha destinat uns 270.000 euros per a enderrocar les dos terceres parts que queden en peu de l’edifici que al seu dia va albergar la fàbrica de cerveses Turia, al carrer de Sant Vicent. Abans d’esta actuació, que se executarà en quatre mesos, el Govern municipal ha invertit quasi un milió d’euros en altres intervencions que s’han dut a terme en l’esmentat immoble, “amb caràcter subsidiari, davant la inacció dels propietaris, i amb el fi de garantir la seguretat de la zona”.

La actuación urbanística en el ámbito del futuro Parque Central garantizará la seguridad de la zona.

El regidor de Desenvolupament Urbà Sostenible, Vicent Sarrià, acompanyat de la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, ha visitat hui les runes de l’antiga cervesera, ubicada enfront de la Creu Coberta, a l’àmbit del futur Parc Central. En conèixer les característiques de l’actuació, ha explicat que la voluntat de l’equip municipal “és acabar les obres durant el pròxim exercici, i al més ràpid possible per a evitar incidents”.

“És imprescindible escometre estes obres, malgrat el seu elevat cost pel risc per a la seguretat de les persones, que ja s’ha posat de manifest, i la complexitat de la intervenció no és gens senzilla, perquè cal retirar fibrociment i altres materials que exigixen un tractament adequat”.

En parlar de la inversió d’esta última intervenció, Sarrià ha aclarit que l’Ajuntament reclamarà els diners al propietari, un grup immobiliari que ara per ara es troba en una situació concursal. “El cost d’estes obres el farem constar i quan es faça la reparcelació d’esta zona, per a l’execució del Parc Central, l’Ajuntament recuperarà la inversió; eixa és la idea”.

Pel que respecta a la segureretat, la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, ha manifestat “que el Govern municipal és conscient de la preocupació del veïnat del barri i està actuant en tot alllò que és competència municipal”. Ha recordat que la Policia i els Bombers actuen en esta zona des de l’any 2011, i s’ha fet ressò dels incidents protagonitzats els últims caps de setmana per jóvens que han trobat entretingut arriscar la seua vida en este edifici. “El que estem fent des de la Policia Local és mantenir una patrulla, especialment en els horaris fora de l’horari escolar, els caps de setmana, que és quan vénen ací els xavals”. A més, ha afegit, “durant tot el temsp que duren les obres tindrem una patrulla per a assegurar que no entren els xavals per a divertir-se ací”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.