BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

L’Ajuntament de Castelló commemorarà el dia de l’Eliminació de la Violència de Gènere amb relats breus

Valencia Noticias | Redacción.- La regidora d’Igualtat, Ali Brancal, ha presentat aquest matí en roda de premsa els actes que l’Ajuntament de Castelló ha preparat per a commemorar el dia 25 de novembre, Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra la Dona.

La concejala de Igualdad, Ali Brancal.
image-268666
Des de la Regidoria, s’ha previst realitzar un acte institucional dimecres que ve a les 12 hores en la Plaça Major en el qual es llegiran textos al·lusius a la “ona expansiva que produeix la violència de gènere”, ha manifestat la regidora d’Igualtat, Ali Brancal. Així, “la intenció és mostrar a través dels textos que hi ha molta gent que pateix l’impacte d’un assassinat per violència de gènere, una ona expansiva de dolor que afecta per a la resta de les seues vides als fills i filles, a la resta de la família, o a les amistats de la víctima”.

A més, a la vesprada es projectarà, dins del Cicle Dona i Cinema, la pel·lícula ‘Madame Brouete’ i es realitzarà un posterior debat. L’activitat tindrà lloc a les 18.30 hores en el Teatre del Raval.

D’altra banda, divendres que ve 27 el Passadís dels*Arts del Parc Ribalta acollirà l’última de les accions del mes de novembre, un mes marcat per la conscienciació sobre la violència contra les dones. I és que aqueix dia culminarà l’activitat de prevenció comunitària de la violència masclista ‘Teixim per a desfer la violència de gènere’. Aquesta acció, que s’ha dut a terme durant tot el mes de novembre, consistia a realitzar diversos tallers de sensibilització referent al tema mentre es feia punt de ganxo. Les encarregades de coordinar i dirigir els tallers han sigut les tècniques d’igualtat de la Regidoria i de la Fundació Isonomía de la UJI.

Així, amb les peces de punt de ganxo (o altres productes fets amb llana, com pompons) es cobriran i decoraran fins a 32 arbres del Passadís dels Arts. A cada taller o associació participant se li ha assignat un arbre per a decorar amb totes les peces que s’hagen treballat en les xarrades de sensibilització.

Aquesta activitat, programada pel Servei d’Igualtat d’Oportunitats de la Regidoria d’Igualtat, tenia com a finalitat “introduir conceptes que permeten detectar processos de violència i enfortir a les persones participants per a no deixar-se atrapar per la problemàtica de la violència masclista”, destaca Brancal.

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.