L’Ajuntament de Castelló insta al Govern central a obrir una via de negociació per a arribar a un consens amb el sector de l’estiba

Ayuntamiento de Castellón.La corporació municipal aprova en ple una declaració institucional sol·licitant que es pressuposte i es prioritze el corredor mediterrani

L’Ajuntament de Castelló ha aprovat sis declaracions institucionals en el ple ordinària del mes de febrer que s’ha celebrat aquesta vesprada. La corporació municipal ha mostrat el seu suport al sector citrícola després dels temporals, ha reivindicat al Govern Central que done prioritat pressupostària al Corredor Mediterrani, ha instat a Foment a cercar una solució de consens amb el sector de l’estiba, ha aprovat una declaració sobre el manteniment i reforç del centre d’informació i coordinació d’urgències de la província de Castelló, ha mostrat el seu suport a les campanyes de donació de cèl·lules mare i ha donat el vistiplau a una declaració per a commemorar el 8 de març com a Dia Internacional de la Dona, promovent esdeveniments dirigits a reforçar el principi d’igualtat entre dones i homes.

L’Ajuntament ha volgut explicitar el seu suport al port de Castelló i als treballadors portuaris davant la decisió del Govern de liberalitzar les condicions laborals del sector de l’estiba. En la declaració, s’explica que és necessari cercar una solució als problemes de la contractació de estibadores perquè els interessos de Castelló no es vegen perjudicats per cap tipus d’actituds contraproduents i que van totalment en contra del que es va pactar anteriorment amb el sector. Per tot açò, s’ha acordat instar al Ministeri de Foment a obrir una via de negociació amb les parts implicades de forma urgent per a analitzar els efectes que ja estan ocasionant a l’economia local la implantació del decret en la seua actual redacció. El sector de l’estiba és clau per al funcionament dels ports i, per tant, per al conjunt de l’economia, atès que les instal·lacions portuàries canalitzen el 86% de les exportacions i el 60% de les importacions de l’Estat i són fonamentals per a moltes empreses.

Cal destacar que han assistit al ple un nodrit grup de representants del sector de l’estiba de Castelló per a mostrar la seua conformitat amb aquesta declaració institucional.

D’altra banda, sobre el corredor Mediterrani, la corporació ha aprovat instar al Govern central a habilitar en els Pressupostos Generals de l’Estat de 2017 la consignació econòmica necessària per a impulsar l’execució de Corredor Mediterrani; demanar al Govern central que declare el caràcter estratègic de Corredor Mediterrani, de cara en la planificació tècnica i pressupostària del projecte; sol·licitar al Govern central que no desvie a altres projectes els fons pressupostaris assignats a Corredor Mediterrani i instar als membres del Govern que en el futur s’abstinguen de realitzar declaracions polítiques que, sense cap tipus de base documental ni tècnica, menysvaloren la importància estratègica de Corredor Mediterrani.

Altres assumptes del ple

En despatx extraordinari, el ple de l’Ajuntament de Castelló també ha aprovat una moció presentada per Castelló en Moviment sol·licitant el cessament del nou director de l’Oficina de Planificació i Projecció Econòmica i una moció del grup popular sol·licitant l’impuls de la ceràmica en la ciutat de Castelló. Així mateix, la regidora de Cultura, Verònica Ruiz ha comparegut per a explicar la situació de l’entorn funcionarial de la Banda de Música de l’ajuntament.

En el torn de precs i preguntes, un ciutadà ha preguntat al Govern Local sobre l’engegada de la figura de l’inspector d’accessibilitat. El regidor de Benestar Social, José Luis López, ha explicat que el Govern municipal ja ha aprovat el Pla d’Accessibilitat de Castelló, que plasma la legislació estatal i autonòmica en matèria d’accessibilitat i contempla mesures per a millorar l’accessibilitat tant en el mig urbà, com en l’edificació, en el transport i en la comunicació. López també ha indicat que s’està treballant en la constitució del Consell Consultiu d’Accessibilitat Universal, del com han de formar part les organitzacions i plataformes que representen a les persones amb discapacitat i els tècnics de les diferents àrees de l’ajuntament.

Quant a la figura de l’inspector d’accessibilitat, el regidor ha anunciat que “estem definint el perfil d’aquest lloc i esperem que en les pròximes setmanes estiga en actiu per a iniciar els treballs al costat del Consell Assessor”. El responsable de Benestar Social ha conclòs la seua resposta afirmant que “per al Govern local és una prioritat aconseguir que Castelló siga una ciutat accessible per a totes les persones. Millorar l’accessibilitat millora la qualitat de vida de la ciutadania perquè garanteix la mobilitat, l’accés, la participació, la utilització dels espais, etcètera, per a tots els col·lectius ciutadans i anem a continuar treballant aquesta línia”.

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.