L’Ajuntament de Castelló lidera l’informe estatal de bones pràctiques en matèria de Transparència

ali-brancal-e-ignasi-garcia

L’informe de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies destaca el treball del consistori com un dels dos, de tot l’Estat, que més propostes de transparència aporta

La Federació Espanyola de Municipis i Províncies ha reconegut la tasca de l’Ajuntament de Castelló en matèria de Transparència i Participació Ciutadana, tal i com es recull a l’informe que realitza l’entitat periòdicament per establir la situació de les administracions públiques en aquesta matèria. La informació compartida a través de la Xarxa d’Entitats Locals per la Transparència i la Participació Ciutadana, grup que analitza el treball dels ajuntaments, estableix que el de Castelló és un dels dos que més projectes de bones pràctiques ha aportat fins la data.

En total, el consistori castellonenc ha estat reconegut dins l’informe de bones pràctiques per sis iniciatives. Es tracta de les següents: ‘On van els meus impostos?’, el Pla de Govern Municipal, les Consultes Ciutadanes, l’Observatori Estadístic de la Ciutat, la nova versió del Servei de Manteniment de la Ciutat i la subscripció de la contractació menor. Només un altre ajuntament, el de Cornellà de Llobregat, està al nivell d’aportacions del consistori castellonenc, també amb sis.

D’aquesta manera, la Federació reconeix els esforços que tant la regidoria de Transparència i Modernització, de la ma del responsable Ignasi Garcia, com la de Participació Ciutadana, amb Ali Brancal, estan duent a terme per obrir qualsevol dada municipal a la ciutadania.

I és que sense aquest esforç no s’enten, per exemple, la posada en marxa aquesta setmana del sistema de participació ciutadana a les sessions plenàries. Així ho ha destacat el regidor Ignasi Garcia, qui ha assegurat que “les diferents àrees del govern municipal de Castelló treballen per atendre la creixent demanda de la ciutadania de poder accedir a tota la informació del ple”.

El sistema de participació ciutadana als plens és una de les iniciatives més demandades que “a partir d’aquesta setmana s’ha convertit en realitat gràcies al treball dels tècnics municipals i a la voluntat d’aquest equip de posar a disposició dels veïns, els col·lectius i les empreses diferents eines per tal que la seua veu puga ser escoltada per tots els representants polítics”. Altra de les iniciatives més amb més èxit, pel que fa a Transparència, impulsada per l’equip de govern de Castelló és l’Observatori estadístic de la ciutat, “un espai on els veïns i les veïnes poden trobar tot tipus d’informació actualitzada de Castelló”.

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.