L’Ajuntament de Castelló quadruplica les inversions municipals en quatre anys

21-04-2018 L'Ajuntament de Castelló triplica les inversions municipals en quatre anysL’alcaldessa, Amparo Marco, destaca que l’eficàcia en la gestió econòmica ha permès potenciar la despesa social

 

El Govern municipal de Castelló ha quadruplicat les inversions en els últims quatre anys. L’anàlisi de la liquidació dels pressupostos entre 2013 i 2017 posa en relleu l’esforç realitzat en aquests moments per a impulsar projectes de millora de la ciutat. En 2013, el volum d’inversió va aconseguir els 4,52 milions d’euros, enfront dels 17,05 milions de 2017, segons les dades oficials de la comptabilitat municipal al tancament dels exercicis.

“La gestió econòmica ha sigut una prioritat des del primer moment”, indica l’alcaldessa, Amparo Marco. “Després de molts anys de desgovern de la dreta, amb falta de control pressupostari i despesa desaforada, el Govern progressista tenia el gran objectiu de posar ordre en l’economia municipal i ho hem fet amb una gestió ètica, transparent i eficaç”.

L’increment de les inversions en aquest quadrienni ha sigut d’un 277%, una xifra que, segons el parer de Marco, representa amb claredat la labor de sanejament i ajust realitzat en la gestió del pressupost, “però sense que el rigor haja suposat menys inversió, al contrari”. En 2014, les inversions van ser de 5,07 milions; en 2015 van ser de 5,33 milions d’euros; y 5,87 en 2016. El gran esforç inversor es va realitzar durant l’exercici 2017.

L’eficiència en la gestió ha estat acompanyada per un increment dels ingressos municipals per l’activitat econòmica i les transferències de fons rebuts d’altres administracions, ja que els principals impostos locals han sigut ajustats a la baixa. És el cas de l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO), la recaptació de les quals va augmentar l’any passat en 1,2 milions d’euros a causa de la reactivació econòmica.

El sanejament financer, el rigor en la gestió dels comptes públics i la millora de la recaptació han permès “reorientar la despesa municipal cap a les polítiques que cerquen reduir la desigualtat social amb inversions dirigides a atendre les necessitats de les ciutadania, especialment d’aquells que han patit les conseqüències de la crisi i els qui tenen menys oportunitats i menys benestar”, ha exposat Marco.

Els resultats econòmics dels tres exercicis comptables amb l’actual Govern municipal han oferit, a més, un superàvit milionari. Les dificultats per a destinar-ho a altres finalitats, ha obligat a l’Ajuntament a amortitzar el deute heretat de l’etapa anterior, encara que una part dels romanents s’ha pogut destinar a les denominades inversions financerament sostenibles, que no generen despesa de manteniment.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.